Ziemassvētkos pacienā savus mīļos ar pašgatavotiem cepumiņiem, kas liks baudā pirkstiņus aplaizīt.

Pavisam vienkārši un garšos ikvienam.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze miltu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes kanēļa
  • 3/4 glāzes mandeļu miltu
  • 230 g sālīta sviesta
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/2 tējkarote vaniļas esences
  • 2 lieli olu dzeltenumi
  • pūdercukurs
  • aveņu ievārījums (vai cits pēc vēlmēm)

Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un kanēli. Noliec malā.

Ar mikseri sajauc vienmērīgā masā sviestu un cukuru. Iejauc olu dzeltenumus un vaniļas esenci. Lēnām maisi un pieliec arī mandeļu miltus. Pēc tam pievieno jau sagatavoto miltu mikstūru. Maisi, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.

Gatavo mīklu sadala divās vienādās daļas un izveido bumbiņas. Tad no katrs bumbas izveido apaļus mīklas plāceņus. Katru satin savā plēvē un liec ledusskapī uz apmēram 1 stundu.

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Atrodi pannu, kurā liksi cepumus. Ieklāj cepamo papīru.

Uz virsmas, kur veidosi cepumus, izber miltus, lai mīkla nelīp pie tās. Ņem vienu no mīklas pikučiem un izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ņem kādu formiņu, ar kuru veidosi cepuma formu, un izspied no mīklas to. Izvēlies kādu mazāku formu un izgriez cepumam pa arī vidu. Konkrētajā receptē izmantotas divu izmēru zvaigznes formiņas.

Uzmanīgi pārcel cepumiņus uz pannas. Mīklas pārpalikumus atkal samīci vienā masā un taisi nākamos cepumus.

Katru cepumu liec nelielā atstatumā vienu no otra. Cep tos apmēram 9 – 12 minūtes. Ļauj atdzist. Pēc tam nozied tos ar ievārījumu, liec virsū cepumu ar izgriezto vidiņu un pārber ar pūdercukuru. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā 2-3 dienas.

Avots: rasamalaysia.com

 

Saistītās tēmas: avenescepumiievārījumskulinārijarecepte

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube