Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien aicināja nostiprināt valsts kodolspēkus, gādājot, lai to raķetes spēj pieveikt ikvienu pretraķešu aizsardzības sistēmu.

“Mums ir jāstiprina stratēģisko kodolspēku potenciāls, īpaši raķešu kompleksi, kas uzticami spēj izkļūt cauri jebkurai esošai vai iespējamai pretraķešu aizsardzības sistēmai,” Krievijas ziņu aģentūras citē Putina teikto Krievijas Aizsardzības ministrijā notikušā sanāksmē.

“Mums uzmanīgi jānovēro ikvienas izmaiņas spēku līdzsvarā un politiski militārajā situācijā pasaulē, īpaši gar Krievijas robežām, un ātri jāpielāgo plāni par draudu mūsu valstij neitralizēšanu,” viņš piebilda.

Putins arī uzsvēra, ka Krievija ir veiksmīgi parādījusi savas militārās spējas Sīrijā.

“Sīrijas armija saņēma ievērojamu atbalstu, pateicoties kuram, tā veica vairākas veiksmīgas operācijas pret kaujiniekiem,” norādīja Krievijas prezidents.

Savukārt Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka bruņotie spēki Sīrijas kampaņas laikā ir “izmēģinājuši 162 moderna bruņojuma veidus”, tostarp militārās lidmašīnas “Su”, helikopterus “MiG” un “Ka”.

“Tie bija ļoti efektīvi,” piebilda Šoigu.

Krievija kopš 2015.gada septembra īsteno gaisa triecienu kampaņu ar mērķi palīdzēt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem.

Saistītās tēmas: krievijaPutinsraķete

youtube icon
Abonēt youtube