Aizdomās par Berlīnes slaktiņu turētais tunisietis Aniss Amri ir nošauts Milānas apkārtnē, piektdien apstiprināja Itālijas iekšlietu ministrs Marko Minnīti.

Preses konferencē viņš uzsvēra, ka “nav vismazākās šaubu ēnas”, ka policijas nošautais vīrietis ir visā Eiropā meklētais Amri, kas tiek turēts aizdomās par 12 cilvēku noslepkavošanu uzbrukumā vienam no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem.

Apšaude, kurā nogalināts meklētais terorists, notikusi piektdien ap plkst.3 (plkst.4 pēc Latvijas laika) Sesto Sandžovanni, kas atrodas Milānas ziemeļu pievārtē.

Ministrs pavēstīja, ka aizdomās turamais atklājis uguni uz diviem policistiem, kas apturējuši viņa vadīto automašīnu rutīnas dokumentu pārbaudei.

Kad policisti lūguši uzrādīt dokumentus, Amri mierīgi izvilcis no savas mugursomas ieroci un sācis šaut.

Viens no policistiem sašauts plecā, un kārtības sargi atklājuši pretuguni, teroristu nogalinot.

Minnīti piebilda, ka slimnīcā nogādātā ievainotā policista dzīvībai briesmas nedraud.

Itālijas varasiestāžu rīcībā jau bija Amri pirkstu nospiedumi, jo laikā no 2011. līdz 2015.gadam viņš Sicīlijā izcieta četrus gadus ilgu cietumsodu, kas viņam bija piespriests par dažādiem pārkāpumiem, tostarp par nelegālo imigrantu uzņemšanas centra aizdedzināšanu.

Itālijā Amri ieceļoja 2011.gadā tā dēvētā Arābu pavasara laikā.

Pēc atbrīvošanas no Itālijas cietuma Amri netraucēti devās uz Vāciju, lai gan, kā ziņo mediji, viņš jau bija nonācis arī itāļu pretterorisma policijas uzmanības lokās kā iespējamais islāma ekstrēmists.

Tikmēr Vācijas Iekšlietu ministrija jau paziņojusi, ka gadījumā, ja Milānā nošautā persona patiesi ir meklētais Amri, Berlīne var justies “atvieglota”, jo šis cilvēks virs nerada briesmas.

Saistītās tēmas: Aniss AmriBerlīnes Slaktiņš

youtube icon
Abonēt youtube