Latvijā pazīstamais “ballīšu zvērs” pavisam nesen ziņoja par savu nu jau kārtējo “rūpalu” – auto izīrēšanu (raksts šeit). Ja arī reklāmrakstā puisis kārtīgi apstāsta, kas un kā noticis, un top skaidrs, ka arī šoreiz no tā, ko varam izlasīt, viss šķiet ir labi, tad patiesībā notikusi ir tikai daļa no “teātra”.

Paņemot CSDD izdruku par auto, skaidrs ir tas, ka auto izīrētājs klaji apdraud dzīvības tiem, kuri no viņa auto īrē. Loģiski, ka ar pirmo reizi apskati šādam auto neiziet, un īpašnieks nav spējis šo skati iziet pēdējos trīs gadus, taču zīmīgi, ka pirms 3 gadiem apskate izieta tikai ar 3. reizi.

No tehniskās apskates datiem ir skaidri redzams, ka “korozija” ir šī auto tirgus zīme. Korodējies ir praktiski viss, un ir skaidrs, ka cilvēks mēģina vēl kaut ko nopelnīt pirms auto nodošanas “tolmetā”. Ne vienmēr reklāmrakstos atradīsi līdz galam patiesu un detalizētu informāciju, kas apskatīs visus notikuma griezumus.

Acīmredzot Raspopovam nerūp, ka auto ir kaudze ar “it kā” sīkiem defektiem, kas novērtēti ar atzīmi 1. Tas nozīmē, ka auto var piedalīties ceļu satiksmē, tomēr īpašniekam būtu jāpievērš papildu uzmanība šī auto detaļām. Diez vai šo auto kāds gribētu nomāt, ja zinātu, ka tam jau ir “Nelieli bremžu šļūtenes (šļūteņu) bojājumi” un “Nepietiekami nostiprināts bremžu cauruļvads (cauruļvadi)”. Vai šāds auto, vēl gadu braucot pa mūsu ceļiem līdz nākošajai apskatei, spēs nobremzēt?

Iepriekšējā apskatē tika konstatēts, ka bremžu cauruļvadi ir stipri korodējuši. Tātad Raspopovs remontu veica, bet mainīti tika tikai tie posmi, kurus neizlaida cauri apskatei. Arī eļļa tek no auto sistēmām – dzinēja, stūres.

Par kādu drošību Raspopovs domā, ja šim auto iepriekš nefiksējās drošības josta un šobrīd vēl aizvien “nav viena fiksatora aizmugures sēdekļu jostām”. Vai tas nozīmē, ka Raivis pat netaisās dot iespēju izdzīvot saviem klientiem un aizmugures sēdeklī sēdošo nolemj drošai nāvei?

Attēls: Neizietā TA šogad

Attēls: Atkārtota TA pēc “bojājumu novēršanas”


Foto: Facebook

Saistītās tēmas: AutoCSDDRaspopovs

youtube icon
Abonēt youtube