Rīgā ir atnācis Maskavas zīmols Double B coffee & tea. Pasaulē tas ir pirmais kafejnīcu tīkls, kas specializējās dzērienos no Specialty-klases kafijas pupiņām.

Pagājušajā ceturtdienā, kafejnīcu tīkla Rīgas pārstāvniecība iepazīstināja žurnālistus ar zīmola pamatprincipiem. Tie ir: tikai kafijas pupiņu gaišais grauzdējums, kas priekš Rīgas nav raksturīgi; pupiņu glabāšana ne vairāk kā mēnesi; akcents uz kafijas dzērieniem nevis konditorejas izstrādājumiem, desertiem, sviestmaizēm.

Tika prezentētas septiņas kafijas šķirnes (no Brazīlijas līdz Kenijas Kamvangi). Jaunā raža ieradās tikai vakarā no Prāgas, kur strādā Eiropas zīmola apgrauzdētājs – šī gada pasaules vice-čempions grauzdēšanā – Dmitrijs Borodajs (Dmitry Boroday).

Double B coffee & tea Rīgas pārstāvniecības direktors Konstantīns Smagins pastāstīja, ka vairākums no pirmājiem apmeklētājiem pieteica sevi kā ekspertus kafijas nozarē – ar pārliecību pasūtot melnu kafiju no viena vai cita veida pupiņu šķirnes.

Citi, savukārt, ir tikai sākuši izrādīt interesi un attīstīt savu garšas paleti: sākot ar tradicionālo kapučino (nozares populārākais dzēriens) un pakāpeniski pārejot uz tīru melnu kafiju, kas brūvēta vienā no četrām iespējamām metodēm vai mēģinot kafijas dzērienus.

Uzziņai:

Kafejnīcu tīkls Double B coffee & tea ir Annas Cfasmanes 2012. gada startaps. Sākotnēji kafejnīcas Krievijā strādāja ar nosaukumu “Betmena vecmāmiņa”, savukārt ar paplašināšanos starptautiskajā tirgū nosaukums pārveidojās. Tīklā ietilpst vairāk kā 60 kafejnīcas vairākās pilsētās Krievijā un Eiropā.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: Double BKafejnīcas tīklskafija

youtube icon
Abonēt youtube