Latvijā arvien vairāk transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) polises tiek pirktas uz vienu gadu, sacīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

“Mēs redzam, ka tendence ir arvien vairāk OCTA polisi iegādāties uz gada termiņu, jo tas ir ērtāk. Taču saglabājas arī sezonālais faktors – tas pamatā attiecas uz motocikliem, lauksaimniecības tehniku, tiem, kuri ar automašīnām brauc tikai vasarā. Tādēļ diezgan daudzas polises tiek pārdotas arī uz trim un sešiem mēnešiem,” teica LTAB vadītājs.

Jautāts, vai ar laiku varētu ieviest kādas izmaiņas polišu termiņos, Abāšins pauda viedokli, ka, ieviešot automātisko apdrošināšanu, šādas diskusijas beigsies. Vienlaikus viņš piebilda, ka var arī atstāt OCTA cenas noteikšanu apdrošinātāju ziņā. “Piemēram, apdrošinātājam ir klients, kurš brauc tikai vasarā. Viņam tad par šo gada polisi var piemērot zemāku maksu. Taču konkrētu risinājumu vēl nav, pie tiem tiek strādāts,” teica Abāšins.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

 


Foto: pexels

 

Saistītās tēmas: ApdrošināšanaLTABOCTA

youtube icon
Abonēt youtube