ASV senators Džons Makeins šodien Latvijas aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim (ZZS) izteica ASV kā stratēģiskā partnera atbalstu mūsu valsts aizsardzības stiprināšanā,  uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Begmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube šodien tikās ar ASV senatoriem Makeinu, Lindsiju Greiemu un Eimiju Klobušaru, lai pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes un turpmāko divpusējo sadarbību.

Bergmanis tikšanās laikā pauda skaidru pārliecību, ka Latvija, pieņemot 2017.gada budžetu, ir ceļā uz aizsardzības spēju stiprināšanu un attīstīšanu, pierādot sevi kā spēcīgu NATO dalībvalsti un stratēģisko partneri ASV.

Tāpat ministrs ar senatoriem bija vienisprātis par Krievijas radīto apdraudējumu un novēroto militāro aktivitāšu palielinājumu pēdējo gadu laikā, kas rada neskaidrību par valsts mērķiem.

Savukārt Makeins pauda pārliecinošu ASV kā stratēģiskā partnera atbalstu Latvijai aizsardzības stiprināšanā, uzsverot arī kiberaizsardzības nozīmi vispārējo draudu pārvarēšanā. “Gan vēstījumiem, gan valodai ir liela nozīme – kā tradicionālajā informatīvajā telpā, tā kibertelpā,” sarunā ar aizsardzības ministru uzsvēra Makeins.

Senatori šodien apmeklēja Zemessardzes štābu, kur tikās ar Zemessardzes komandieri brigādes ģenerāli Aināru Ozoliņu, iepazinās ar Zemessardzes spējām, tai skaitā kiberaizsardzības vienību.

Jau ziņots, ka Latviju no šodienas līdz rītdienai apmeklē ASV Kongresa delegācija republikāņu senatora Makeina vadībā. Delegācijas sastāvā ir arī republikāņu senators Greiems un demokrātu senatore Klobušara. Viesošanās Latvijā ir daļa no plašākas reģionālas vizītes, kuras laikā senatori apmeklēs arī Gruziju, Igauniju, Lietuvu, Melnkalni un Ukrainu.

Latvijā senatori tiekas arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) un Saeimas pārstāvjiem, ieskaitot spīkeri Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK).

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: aizsardzībaAMDžons Makeins

youtube icon
Abonēt youtube