Ja vēlies pasniegt saviem draugiem, radiem kaut ko īpašu un garšīgu un ar lepnu sirdi paziņot, ka pagatavojis esi pats, tad šī ir viena no tām izcilajām receptēm, kas neprasīs daudz iemaņu, bet gala rezultāts būs lielisks – garšos un izskatīsies satriecoši.
Gala rezultātā mēs ne tikai marinēsim vistiņu, bet marinādi izmantosim arī kā salātu mērci, piedodot ēdienam izcilu garšu, ko sniegs medus un sinepes, nekāds krējums, majonēze vai jogurts.
Sastāvdaļas marinādei/mērcei:
- 1/3 glāzes medus
- 3 ēdamkarotes sinepju sēklu
- 2 ēdamkarotes tavu iecienītāko sinepju (piemēram, Dižonas)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote saberzta ķiploka
- sāls pēc izvēles un garšas
- 4 kārtīgas vistu krūtiņas (atkaulotas) vai vienkāršāk – vistas fileja (kas būs dārgāk)
Sastāvdaļas salātiem:
- 1/4 sagriezts bekons (atdalīts no ādas un speķa)
- 4 glāzes romiešu salātu
- 1 glāze sagrieztu ķiršu tomātiņu
- 1 liels avokado, atkaulots, sagriezts šķēlēs
- 1/4 no sarkanā sīpola
- 1/4 kukurūzas (pēc vēlmēm)
Visas sastāvdaļas, kas paredzētas marinādei/mērcei sajauc kopā – sinepes, sinepju sēklas, olīveļļu, medu, ķiploku un sāli. Pusi no pagatavotās marinādes pārlej citā traukā, kurā mērcēsi vistiņas. Pārējo atstāj mērcei, ko liesi pāri salātiem.
Ņem vistu, liec marinādē. Kārtīgi ieberzē to vistas gaļā, lai labāk uzsūktos. Liec ledusskapī uz pāris stundām, lai ievelkas.
Kad vistiņas samarinējušās, karsē pannu. Tajā liec apcept marinēto vistu, līdz tā kļūst zeltaina. Ņem nost no pannas uz uz brīdi noliec malā. Notīri pannu, ielej nedaudz eļļas un apcep bekona šķēlītes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
Sagriez gabaliņos sacepto vistu. Bļodā saliec salātu lapas, tomātus, avokado, kukurūzu, sīpolus un liec vistu.
Tā marināde, ko noliki malā, tagad tiks izmantota par mērci. Piejauc divas ēdamaarotes ūdens un samaisi. Gatavo mērci pārlej pāri salātiem un pa virsu uzber bekonu. Ja ir vēlme, papildus var pievienot vēl sāli un smalkos piparus.
Gatavs! Lai labi garšo!
Šeit būs arī vienkārša video pamācība, kā pagatavot šos izcilos salātus!
Avots: Cafe Delites