Turcija un Krievija panākušas vienošanos par pamiera plānu, kas attiektos uz visu Sīrijas teritoriju, trešdien vēsta Turcijas oficiālā ziņu aģentūra “Anadolu”.

Abas valstis panākušas vienošanos par ugunspārtraukšanu, kas stātos spēkā pēc pusnakts, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta aģentūra.

Uz teroristu organizācijām pamiera noteikumi neatteiksies, norādīja aģentūra, nepaskaidrojot, kuri nemiernieku grupējumi tiks uzskatīti par teroristu organizācijām.

Miera sarunas, kas Turcijas un Krievijas vadībā nākammēnes iecerētas Kazahstānas galvaspilsētā Astanā, notiks, kā plānots, skaidro “Anadolu”. Abas valstis būs miera procesa “garanti”.

Tomēr Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs trešdien ziņas par panākto vienošanos nevarēja apstiprināt.

Vaicāts, vai abas puses ir panākušas vienošanos, viņš ziņu aģentūrai “Interfax” sacīja: “Es uz šo jautājumu nevaru atbildēt, man nav pietiekami daudz informācijas.”

Krievija un Turcija pastāvīgi diskutē par to, kā sekmēt Sīrijas konflikta atrisināšanu, piebilda Peskovs.

Pateicoties līgumam, kas tika noslēgts ar Turcijas un Krievijas atbalstu, šomēnes Sīrijā tika veikta kaujinieku evakuācija no Alepo.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: krievijaSīrijas pamiersTurcija

youtube icon
Abonēt youtube