Kas var būt gardāks par krēmīgu, restorāna kvalitātes vistas gaļu? Tieši tā, īsti jau nekas, īpaši, ja svētki pavadīti pīrāgu un cūkgaļas kalnos.
Šī vienkāršā, 30 minūšu ātrā recepte būs lieliska piedeva makaroniem vai baudīšanai tāpat.
Sastāvdaļas:
- 600 g vistas krūtiņas (atkaulota, vai arī vistas fileja)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 glāze saldā krējuma
- 1/2 glāze vistas buljona
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 1 tējkarote itāļu garšvielu
- 1/2 glāze parmezāna siera
- 1 glāze spinātu
- 1/2 glāze saulē kaltētu tomātu
Viss ir ļoti vienkārši: uzkarsē pannu, tajā lēnām apcep vistu līdz kļuvusi viegli brūna un iekšā vairs nav sārta. Pēc tam ņem nost no pannas.
Tajā pašā pannā liec visas pārejās sastāvdaļas – saldo krējumu, buljonu, ķiploku pulveri, itāļu garšvielas, tad sieru, pēc tam tomātus un spinātus. Apmaisi! Kad tas ir izdarīts, uz pannas atpakaļ liec vistiņas. Ļauj, lai mērce ar vistu kopā cepas un iesūcas gaļā.
Pēc garšas pievieno sāli, piparus.
Pasniedz ar makaroniem vai bauda tāpat.