Valsts policija (VP) lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret četrām personām par 237 tonnu graudu izkrāpšanu no zemnieku saimniecībām un privātpersonām, aģentūru BNS informēja VP.

Šogad pavasarī policija saņēma informāciju no vairākām zemnieku saimniecībām, kuras ziņoja, ka, iespējams, cietušas no krāpšanas. Toreiz tika noskaidrots, ka vairākas personas, uzdodoties par kāda uzņēmuma pārstāvjiem, laikā no februāra līdz maijam piedāvājušas no zemniekiem iepirkt graudus, radot iespaidu, ka darījums zemniekiem būs ļoti izdevīgs.

Pēc tam, kad pircēji saņēmuši graudus, par ko parakstījuši attiecīgu pavadzīmi, solot apmaksāt pirkumu, piemēram, piecu dienu laikā, pārdevējam ar šīm personām sakontaktēties vairs nav izdevies un naudu viņš tā arī nav saņēmis.

Veicot izmeklēšanu, Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki noskaidroja, ka četri vīrieši, kuri uzdevās par pārdevējiem, savas darbības aizsegam izmantojuši šim nolūkam speciāli iegādātu “pastkastītes” firmu un nomātu auto. Iegūtos graudus tajā pašā vai nākamajā dienā iespējamie krāpnieki pārdevuši citām personām. No šādas krāpniecības kopumā cietušas sešas juridiskās personas, galvenokārt zemnieku saimniecības, kā arī trīs fiziskās personas.

Policija noslēgusi izmeklēšanu, kuras rezultātā noskaidrots, ka krāpnieki izkrāpuši 237 tonnas graudu un guvuši peļņu vairāk nekā 36 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess nosūtīts prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai un apsūdzības celšanai pret četrām personām – 1973.,1976.,1985. un 1990. gadā dzimušiem vīriešiem. Šīs personas iepriekš tiesātas par laupīšanām un citiem mantiska rakstura noziegumiem.

Saistītās tēmas: graudikriminālvajāšanaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube