Šodien spēkā stājas Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā valsts finansē profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas, paredzot atalgojuma pieaugumu sporta izglītības programmu pedagogiem algas.

Ņemot vērā, ka vasarā Ministru kabinets apstiprināja pedagogu darba samaksas noteikumus, valdībai tāpat bija nepieciešams grozīt arī citus normatīvos aktus, kuros tiek atrunāta kārtība, kādā veidā tiek aprēķināta pedagogu darba samaksa dažādos izglītības sektoros.

Sporta pedagogu atalgojums no 1.janvāra par vienu likmi pieaugs līdz 680 eiro. Profesionālās ievirzes sporta izglītības pedagogiem darba slodzē tiks ietvertas 28 mācību – treniņu nodarbības (tai skaitā dalība sacensībās), kā arī divas stundas nodarbību sagatavošanai, izglītojamo pavadīšanai dalībai sacensībās, metodiskajam darbam izglītības iestādē un citām aktivitātēm, kas saistītas ar izglītības iestādes attīstību.

Kā ziņots, 5.jūlijā Ministru kabinets apstiprināta pedagogu darba samaksas noteikumus, nosakot jaunu kārtību pedagogu darba samaksas aprēķināšanas kārtībā, kā arī palielinot zemāko mēneša likmes apmēru līdz 680 eiro.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: AlgasPedagogiSports

youtube icon
Abonēt youtube