Grieķijas vēstnieku Brazīlijā ir noslepkavojis viņa sievas mīļākais, kurš ir Brazīlijas policists un atzinies šajā noziegumā, piektdien paziņoja Brazīlijas policijas amatpersonas.

59 gadus vecais vēstnieks Kirjaks Amoiridis pirmdien tika noslepkavots “kaisles noziegumā”, kuru izplānoja viņa 40 gadus vecā sieva brazīliete Fransuāza de Souza Oliveira un viņas 29 gadus vecais mīļākais Seržiu Gomess Moreira, preses konferencē paziņoja Riodežaneiro policijas slepkavību nodaļas priekšnieks Evaristu Pontišs Magaļaišs.

Amoirida pārogļotais līķis ceturtdien Riodežaneiro tika atrasts izdegušā automašīnā, kuru vēstnieks bija iznomājis. Sieva trešdien bija paziņojusi par vīra pazušanu.

Grieķijas diplomātiskā delegācija Brazīlijā pēdējo reizi ar Amoiridi bija sazinājusies pirmdien. Ziņu avoti vēstniecībā laikrakstam “Folha” atklāja, ka vēstnieks oficiāli bija brīvdienās līdz 9.janvārim.

Oliveira un Moreira ir atzinuši savu mīlas dēku un atrodas apcietinājumā. Ir apcietināts arī Moreiras 24 gadus vecais brālēns Eduardo Tedeski, kurš piedalījies slepkavības plānošanā un kuram Oliveira par to esot piedāvājusi apmēram 23 tūkstošu eiro vērtu summu.

Oliveira noliedza, ka būtu pati piedalījusies slepkavībā, bet atzinās, ka zinājusi par šo noziegumu.

Vēstnieks ar sievu no 21.decembra bija ģimenes atvaļinājumā, ko bija paredzēts pavadīt Riodežaneiro un atgriezties galvaspilsētā Braziljā 9.janvārī.

Oliveira sākumā bija paziņojusi policijai, ka vīrs izgājis no Riodežaneiro dzīvokļa, aizbraucis ar auto un nav atgriezies. Viņas stāstījumā bija pretrunas, tāpēc policija pēc līķa atrašanas izdegušajā automašīnā aizveda Oliveiru uz jaunu nopratināšanu un aizturēja arī Moreiru.

Dzīvoklī uz dīvāna tika atrastas asins pēdas, un izmeklētāji uzskata, ka vēstnieks noslepkavots dzīvoklī, pēc tam viņa līķis ielikts automašīnā un aizvests uz vietu, kur to atrada.

Moreira apgalvoja, ka kautiņā ar vēstnieku esot viņu nožņaudzis, īstenojot pašaizsardzību. Izmeklētāji gan uzskata, ka vēstnieks varētu būt nodurts.

Saskaņā ar Grieķijas vēstniecības tīmekļa vietnē sniegto informāciju Amoiridis diplomātiskajā dienestā strādāja kopš 1985.gada un par vēstnieku Brazīlijā kļuva šogad. Iepriekš viņš bija ieņēmis vēstnieka amatu Lībijā un bijis konsuls Riodežaneiro no 2001. līdz 2004.gadam, kur iepazinies ar Oliveiru.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: Kirjaks AmoiridisSlepkavībaVēstnieks

youtube icon
Abonēt youtube