Jauns gads, jaunas apņemšanās un pienākumi. Jā, mēs ikviens katru jaunu gadu sākam ar kādu apņemšanos, kuru mēs ļoti vēlamies gada gaitā saglabāt, lai nonāktu pie mums vēlamajiem rezultātiem. Vieni vēlas sākt labāk mācīties, citi apņemas būt laimīgāki, bet liela daļa nemainīgi vēlas sākt dzīvot veselīgi.

Mums visiem ir darbs, skola, dažādi citi pienākumi, kas nereti atņem mums laiku. Zināms, ka brokastis ir pati svarīgākā ēdienreize, kas uzsit to nepieciešamo ritmu turpmākajai dienai. Tieši tādēļ svarīgi padomāt par to – ko ēdīsi un vai tev būs laika to pagatavot.

Ja esi no tiem cilvēkiem, kas brokastis neēd tikai tādēļ, ka tam agrajā rīta stundā neatliek laika, turklāt neesi no tiem cilvēkiem, kas gatavs no paša rīta ēst desu maizes. Mums ir risinājums! Sagatavo savas veselīgās brokastu paciņas jau vakarā un vairākiem brokastu piegājieniem.

Viens no labākajiem veidiem, kā veselīgi pabrokastot ir smūtiji jeb augļu kokteiļi. Viss ir vienkārši – savus iemīļotākos augļus, ogas saliec hermētiski noslēdzamā maisiņā atbilstoši vienai ēdienreizei. Katru rītu atliek šo maisiņa saturu iebērt blenderī, pielikt pienu, ūdeni! Un brokastis gatavas!

Piedāvājam lielisku smūtija recepti tavai pirmajai brokastu tūrei. 🙂

Sastāvdaļas, ko liksi saldēt:

  • 2 lieli banāni, sagriezti ripiņās
  • 2 glāzes ar zemenēm
  • 4 glāzes spinātu
  • 4 ēdamkarotes čia sēklu

Papildu sastāvdaļas blendēšanai:

  • 1 kārtīga ēdamkarote proteīna pulvera (šeit varam ieteikt arī auzu pārslas, kuras pirms tam jau saberztas pulverī)
  • 1/2 glāze vai vesela glāze mandeļu/rīsu/kokosriekstu/sojas vai parastā piena

Sākumā sagatavosim brokastu maisiņus, kurus liksim saldēt:

1. Sagrieztos banānus un veselas zemenes izber uz cepamā papīra, lai nesaskaras. Liec uz kādu brīdi saldēt.

2. Ņem hermētiski noslēdzamus maisiņus, kuros iekšā liksi tieši tik daudz, lai sanāktu viena brokastu porcija turpmākajām četrām dienām. Maisiņā liec pirms tam jau sasaldētās banānu šķēles un zemenes, ber iekšā spinātus un čia sēklas. Pirms noslēdz maisiņu, pārliecinies, lai no tā izspied visu iespējamo gaisu. Tagad liec saldētavā. No šī sastāva sanāk aptuveni 4 brokastu smūtiju maisiņi.

3. Brokastīm: ņem ārā vienu no pagatavotajiem maisiņiem, liec blenderī, pārber ar proteīna pulveri un pielej tevis izvēlēto pienu. Visu sablendē viendabīgā masā. Gatavs! Vari baudīt savas lieliskās, ātrās un vitamīniem bagātās brokastis! 🙂

* Ja vēlies, smūtiju vari dekorēt ar papildu augļiem vai riekstiem.

Avots: fitfoodiefinds.com

 

 

Saistītās tēmas: augļibrokastiskokteilisreceptesmūtijs

youtube icon
Abonēt youtube