Valdība šodien ļāva Labklājības ministrijai (LM) uzņemties 110 440 eiro ilgtermiņa saistības, lai īstenotu projektu, kura mērķis ir mazināt un novērst vardarbību pret sievietēm, izglītojot sabiedrību.

Valdība šodien atbalstīja LM izstrādāto projektu “Izpratnes veidošanas kampaņas par nulles toleranci pret sievietēm, kuras cietušas no vardarbības “Vardarbībai patīk klusums””.

Projekta kopējais finansējums 267 318 eiro, no kuriem 80% jeb 213 854 eiro paredzēts finansēt no Eiropas Komisijas granta, bet 20% jeb 53 464 eiro ir Latvijas puses līdzfinansējums. Papildus nepieciešams nodrošināt 42 771 eiro kā priekšfinansējumu, kurš vēlāk tiks atmaksāts un ieskaitīts valsts budžetā. Tāpat kopumā 14 205 eiro ir pievienotās vērtības nodoklis, kas netiek uzskatīts par attiecināmajām izmaksām.

Projekts tiks īstenots, lai veicinātu sabiedrības informētību un veidotu izpratni par vardarbību pret sievietēm. Tā mērķis ir mazināt vardarbību ģimenē kopumā, mazināt toleranci pret vardarbības situācijām, īpašu uzmanību pievēršot jauniešiem.

Tāpat tiks sniegta informācija un atbalsts vardarbības upuriem, tai skaitā sabiedrības izpratnes un informētības veicināšana par atbalsta saņemšanas iespējam, uzticības veicināšana, motivējot vērsties pēc palīdzības vardarbības gadījumā, Cietušo atbalsta tālruņa 116006 popularizēšana un citas aktivitātes.

Kā norāda LM, 2015.gadā vismaz piecas sievietes ir mirušas partnera vardarbības rezultātā, bet vismaz 53 sievietes tika hospitalizētas ar gūtiem miesas bojājumiem partnera vardarbības rezultātā. Tāpat uzsāktas vismaz 93 kriminālizmeklēšanas pret partneriem par miesas bojājumu nodarīšanu sievietēm, bet Valsts policija 2015.gadā saņēma vairāk nekā 8000 zvanu par konfliktiem ģimenēs.

Projekta partneri ir biedrība “Skalbes” un biedrība “Streetbasket”. Savukārt kā asociētie partneri šajā projektā ir Izglītības un zinātnes ministrija un Juridiskās palīdzības administrācija.

Projekta ilgums būs 18 mēneši, proti, līdz 2018.gada 1.jūlijam.

Saistītās tēmas: sievietesValdībavardarbība

youtube icon
Abonēt youtube