Šodien pēcpusdienā ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 151 ziemas dienesta tehnikas vienība, tīrot ceļus un kaisot tos ar pretslīdes materiāliem, informē AS ”Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Valsts centrālajā daļā strādā 39 tehnikas vienības, Kurzemē – 69, Vidzemē – 28, savukārt Latgalē – 15.

Informācija LVC mājaslapā liecina, ka patlaban apgrūtināti braukšanās apstākļi ir galvenokārt Kurzemē virzienā uz Liepāju un Ventspili, kā arī atsevišķos posmos Zemgalē un Latgalē, piemēram, starp Gulbeni un Pļaviņām un no Jelgavas un Iecavas līdz valsts robežai.

LVC atgādina, ka autoceļu uzturēšanas dienests nevar novērst snigšanu vai apledojuma izveidošanos, tā uzdevums ir uzlabot braukšanas apstākļus atbilstoši autoceļu ziemas uzturēšanas klasei. Galvenās nozīmes autoceļus (A un A1 uzturēšanas klase) no sniega jāatbrīvo trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, taču intensīvas snigšanas un puteņa laikā ceļu no sniega pilnībā atbrīvot nav iespējams.

Snigšanas laikā autoceļi var būt sniegoti un slideni, spēcīgais vējš tos var aizputināt. Autovadītāji tiek aicināti būt piesardzīgiem, braukšanas iemaņas pielāgot ziemas apstākļiem, kā arī izvēlēties laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim.

Ceļu apledojums un aizputinājumi var izveidoties strauji un negaidīti, tāpēc autovadītājiem ir jābūt maksimāli piesardzīgiem. Apledojums īpaši var veidoties uz tiltiem un ceļu pārvadiem, kā arī jūras, ezeru, upju un citu ūdenstilpņu tuvumā.

Autobraucēji aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem, zvanot uz LVC diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma sociālo tīklu kontos.

Saistītās tēmas: ceļu tīrītājiLatvijas Valsts ceļisniegs

youtube icon
Abonēt youtube