Tradicionālā kubiešu grauzdētā cūkgaļas recepte, kas ir ārkārtīgi vienkārša, bet ar simtiem izcilu garšu.
Nekas papildus šai cūkgaļai nav vajadzīgs, tikai lieliska marināde. Un galvojam, ka šī būs viena no visbaudāmākajām cūkgaļām, ko jebkad būsi ielicis savā mutē.
Sastāvdaļas 6 porcijām:
- 3/4 glāzes extra virgin olīveļļas
- 1 ēdamkarote apelsīnu miziņu
- 3/4 glāzes apelsīnu sulas
- 1/2 glāze svaigi spiestas laima sulas
- 1 glāze koriandra, smalki sakapāts
- 1/4 glāzes piparmētru, smalki sakapātas
- 8 ķiploku daiviņas, maltas
- 1 ēdamkarote malts oregano vai 2 tējkarotes žāvēta oregano
- 2 tējkarotes ķimeņu
- sāls, pipari
- cūkgaļas plecs, stilbs vienā gabalā
Sablendē apelsīnu sulu, koriandra lapas, piparmētru lapas un ķiploku viendabīgā masā. Traukā, kurā marinēsi cūkgaļu, saliec visas marinādei nepieciešamās sastāvdaļas: iepriekš blenderī sagatavoto masu, eļļu, miziņas, laima sulu, oregano un ķimenes. Liec traukā cūkgaļu un gatavo marinādi kārtīgi iesmērē (iemasē) gaļā. Tad liec uz nakti ledusskapī, lai kārtīgi savelkas ar garšām.
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Uz restēm liec cūkgaļu, zem tām paliec trauku, kurā tecēs tauki no cūkgaļas un notecēs liekā marināde.
Uz cūkgaļas vēl uzgaisi sāli un piparus un 30 minūtes liec krāsnī, lai viegli apbrūninās.
Pēc tam nogriez temperatūru uz apmēram 170-180 grādiem. Cep apmēram vēl stundu. Pēc tam ņem cūkgaļu ārā no krāsns un liec uz pannas, apklāj to ar foliju un cep vēl 20 minūtes.
Pasniedz karstu! Lai labi garšo! 🙂
Avots: The Food Charlatan