Jūs noteikti zināt, ka visas mājaslapas, ko jūs apmeklējat  vairāk vai mazāk mēģina sekot līdzi jūsu uzvedībai. Iespējams, jūs domājat, ka tās zina kādu brauzeri un datoru jūs lietojat, un kāds ir jūsu interneta ātrums.

Tomēr īstenībā mājaslapas tik labi spēj analizēt apmeklētāja uzvedību, ka ar milzīgu varbūtību var pateikt, ka tas esat tieši JŪS, kurš atvēra kārtējo interneta lapu, nevis kāds cits.

Mājaslapa Clickclickclick.click – vieta, kas ironiskā veidā parāda, kā citi resursi spēj sekot jūsu reakcijām. Projekta autori ir  divi holandieši Luna Maurer un Roels Vouters no Amsterdamas. Būtībā mājaslapa – balta lapa – termināls ar lielu zaļu pogu pa vidu. Šis termināls atstāsta jums visu, ko redz serveris, kamēr atrodaties dotajā adresē. Brīnumaini, bet tas redz praktiski visu…

Varbūtība, kādu analizē clickclickclick.click  – brīnumainā kārtā vienmēr sakrīt ar realitāti. Piemēram, mājaslapa var precīzi uzminēt lietotāja dzimumu, tikai balstoties uz datiem, kā viesis kustina ar peli. Tas var noteikt vecumu un pat aptuvenu ienākumu līmeni.

Tomēr, vai visi šie dati ir 100% patiesi? Nē, taču tie ir ļoti tuvu patiesībai un ir veikti balstoties uz miljardiem cilvēku uzvedības analīzi.

Šādas iespējas nedaudz biedē.

 

3065894-inline-i-2-heres-how-much-websites-can-tell-about-you-from-the-way-you-browse

Saistītās tēmas: ClickclickclickMājsalapa

youtube icon
Abonēt youtube