Izraēliešu karavīri okupētajās Rietumkrasta teritorijās nošāvuši palestīnieti, kurš viņiem uzbrucis ar nazi, otrdien vēsta armijas radio.

Incidentā Al Faras palestīniešu bēgļu nometnē, uz ziemeļaustrumiem no Nāblusas, neviens karavīrs nav cietis.

“Ar nazi bruņojies uzbrucējs mēģināja ar nazi sadurt karavīrus, kas piedalījās aizdomās turēto aizturēšanas operācijā,” teikts armijas paziņojumā.

“Bruņoto spēku pārstāvji pieprasīja uzbrucējam apstāties, bet, tā kā viņš turpināja tuvoties, raidīja viņa virzienā šāvienus, un tā rezultātā viņš tika nogalināts.”

Izraēlā un okupētajās teritorijās palestīniešu vardarbības vilnis, uzbrukumos izmantojot nažus, šaujamieročus, vai arī ietriecot cilvēkos automašīnas, aizsākās 2015.gada oktobrī, tomēr pēdējo mēnešu laikā uzbrukumi pamatā bija rimušies.

Kopš 2015.gada oktobra vardarbības uzplūdos dzīvību zaudējuši 248 palestīnieši, 40 izraēlieši, divi amerikāņi, jordānietis, eritrietis un sudānietis, liecina ziņu aģentūras AFP aplēses.

Vairums nogalināto palestīniešu paši piedalījušies uzbrukumos, norāda Izraēlas varasiestādes. Citi nogalināti protestos un sadursmēs, daži gājuši bojā Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā.

Nemierus sekmē Izraēlas ieilgusī okupācija un Rietumkrasta okupēto teritoriju kolonizācija, iestigušais miera process, kā arī pašu palestīniešu vadības sašķeltība, skaidro analītiķi.

Saistītās tēmas: IzraēlaKaravīriPalestīnietis

youtube icon
Abonēt youtube