Lai arī Latvijā atnākusi ziema ar lielu salu un kārtīgu sniega segu, Zoodārzā daži dzīvnieki jau rūpējas par pēcnācējiem.

Pirmo reizi zoodārzā – tamandua mazulis

Pirmo reizi Rīgas Zoodārza vēsturē mazulis piedzimis skudrulāču pārim Larijam un Mērijai – četrpirkstu tamandua. Visu laiku mazais uzturas pie mātes Mērijas, ieritinājies tai azotē. Savukārt pastaigas laikā cieši turas viņai pie astes un kažoka. Mazulis piedzima pērnā gada 28. novembrī, taču tagad vērīgākiem apmeklētājiem ir lielākas izredzes aplūkot jaundzimušo. Vislabākais laiks vērojumiem ir pusdienlaikā (ap plkst. 12 līdz13), kad tamandua tiek pasniegta pusdienu maltīte – smūtijs. Tā sastāvā ietilpst malta gaļa, ābols, banāns, spinātu lapas, auzu pārslas, kā arī speciāla kombinētā barība. Sastāvdaļas tiek sablendētas, un tamandua ar garo mēli var “salaizīt” barojošo maltīti.

 

Kņada Flamingu mājā

Rosība un kņada valda Flamingu mājas ibisu voljērā. Tur pie sienām un zaros izvietotajās ligzdu kastēs par jauno paaudzi rūpējas trīs karošknābju ģimenes. Kopā tajās pagaidām vēl “bezkarotes” un “tējkarotes” knābjus cilā 6 mazuļi, cits par citu lielāki un ēdelīgāki. Vienas ligzdas mazuļi jau itin drīz gatavojas pamest mājas, lai dotos iepazīt pieaugušo putnu dzīvi.

 


Avots un foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs

Saistītās tēmas: mazuļiRīgaZooloģiskais

youtube icon
Abonēt youtube