Valdība šodien atbalstīja 4,5 miljonu eiro atvēlēšanu no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem projektam “E-muita”, kas uzlabotu muitas procesu un procedūru efektivitāti.

Projekta mērķis ir samazināt administratīvo slogu uzņēmējdarbībai un paaugstināt Eiropas Savienības (ES) komersantu konkurētspēju kopējā tirgū, kā arī uzlabot esošo muitas procesu un procedūru efektivitāti.

Mērķu sasniegšanai plānots harmonizēt un standartizēt muitošanas procesu, samazinot iesniedzamo datu un dokumentu apjomu, kā arī nodrošinot to elektronisku izpildi. Tāpat paredzēts paātrināt muitošanas procesu un pilnveidot muitas sniegtos e-pakalpojumus, uzlabojot pakalpojuma pieejamību, kā arī nodrošinot iespēju izmantot ES normatīvajos aktos paredzētās priekšrocības visā ES teritorijā.

Tāpat plānots optimizēt esošo resursu izmantošanu, paaugstinot muitas pakalpojumu, muitošanas procesa, riska analīzes un kontroles efektivitātes līmeni, kā arī sadalot Centrālās muitas informācijas sistēmas (CMIS) funkcionalitāti starp Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas (EMDAS), Maksājumu administrēšanas informācijas sistēmas (MAIS), Integrētās tarifa vadības sistēmas (ITVS) un Datu noliktavas sistēmas (DNS) risinājumiem. Turklāt plānots pilnveidot datu atlases un pārskatu sistēmas.

Noteikts, ka par projekta īstenošanu un projektā plānoto iznākuma rādītāju sasniegšanu ir atbildīgs Valsts ieņēmumu dienests.

Saistītās tēmas: MuitaProcesiUzlabošana

youtube icon
Abonēt youtube