Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ar ziedotāju un Bērnu slimnīcas fonda atbalstu par 30 541 eiro ieguvusi savā īpašumā inovatīvu neiroendoskopijas ierīci pacientu ārstēšanai, kas daudzos gadījumos operācijas ļaus veikt precīzāk un drošāk, minimāli traumējot audus, informēja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Kā norāda slimnīcas Bērnu neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas vadītājs Dāvis Ozoliņš, iegādātā aparatūra ir moderns augstas tehnoloģijas ierīču komplekts, kura iegādi neiroķirurgi gaidījuši vairāk nekā četrus gadus.

Veicot operācijas ar šo ierīci, ir daudz ieguvumu, piemēram, ar endoskopa kameru iespējams apskatīt zonas, kuras parasti nav redzamas, kā arī, precīzāk operējot, ir iespēja samazināt operācijas, anestēzijas un ārstēšanās laiku, skaidroja ārsts. Tāpat virknē gadījumu būs iespējams izvairīties no dārgu šuntējošo sistēmu implantācijas.

Kā stāstīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, lūgumu par šādas ierīces nepieciešamību fonds saņēma gan no slimnīcas ārstiem, gan pacientu vecākiem, kuri bija interesējušies par labākajām iespējām bērnam saņemt palīdzību. Izvērtējot iespējas palīdzēt, noskaidrojies, ka katru gadu aptuveni 30 bērniem, izmantojot jauniegūto aparatūru, būs iespēja nodrošināt kvalitatīvāku palīdzību. Tas bija nopietns pamatojums, lai meklētu iespējas, kā sarūpēt nepieciešamo aparatūru, sacīja Dambiņa.

Visbiežāk jauno ierīci izmantos pacientiem ar hidrocefāliju jeb smadzeņu šķidruma krāšanos galvā un pacientiem ar plašām smadzeņu cistām.

Kopš pērnā gada decembra Bērnu slimnīcā veiktas jau trīs operācijas ar jauno ierīci.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: Bērnu SlimnīcaInovatīva IerīceZiedojumi

youtube icon
Abonēt youtube