Latvijas šo laiku labākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis, tāpat mūsu jaunais pilots Ralfs Bērziņš aizvadījuši Eiropas kausa izcīņas posmu Sanktmoricas dabīgā ledus trasē Šveicē. Divnieku konkurencē Malbārdim kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnīta uzvara, informē bobslejs.lv

Ralfs Bērziņš kopā ar Māri Priekuli 16.vietā. Kopā startēja 25 ekipāžas.

Jau pēdējos oficiālos treniņos ceturtdien Melbārža divnieks uzrādīja labāko laiku abos braucienos, Ralfs Bērziņš bija divreiz devītais. Sacensībās daudz ko ietekmēja sniegs – Melbārža ekipāžai bija pirmais starta numurs un pirmajā braucienā puiši uzrādīja pārliecinoši labāko laiku. Otrajā braucienā otrs labākais laiks, summā vācieša Kristofa Hāfera ekipāža apsteigta par 0.14 sekundēm, trešajā vietā krievu pilots Dmitrijs Popovs, plus 0.73 sekundes.

Šoreiz Eiropas kausos ir arī Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Viņš Latvijas sportistu sniegumu novērtēja šādi :”Principā jau uzvara paliek uzvara, kaut treniņos šķita, ka Oskaram būs lielāks pārsvars. Mači bija visai haotiski ar sniegu, tas pirmais numurs šoreiz varbūt nebija tas sliktākais. Startā jau vēl neesam tik spēcīgi, trešais un piektais labākais laiks, bet nu ejam uz augšu, gatavojamies sezonas galvenajiem mačiem, pasaules čempionātam. Jaunajam Ralfam Bērziņam 16.vieta atkal ir labākais rezultāts svešā trasē un tas nav slikti. Viņam jau būtībā katra trase bobslejā ir jauna.”

Sestdien un svētdien Sanktmoricā tika aizvadītas sacensības četriniekiem Eiropas kausā, jaunnedēļ jau te notiks pasaules kausa izcīņas kārtējais posms, kur Melbārdim pievienosies arī divi citi spēcīgākie šā brīža Latvijas piloti – Oskars Kibermanis un Uģis Žaļims.

Avots: bobslejs.lv

youtube icon
Abonēt youtube