Kad vakariņās vēlies kaut ko īpašu un tik ļoti garšo cūkgaļa…

Tad nu mums ir ko piedāvāt tiem, kas dievina cūkgaļu un sēnes.

Sastāvdaļas:

  • 500 g cūkgaļas kakla karbonādes, sagriezta nelielos medaljonos
  • 300 g sēņu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas (extra virgin)
  • 1 puravs (sakapāts)
  • 2 ķiploku daiviņas (saspiestas)
  • 1 tējkarote svaigas timiānu lapas
  • Košera sāls un melnie pipari
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 3/4 piena
  • 500 g krēmsiera
  • 1/2 glāze grieķu jogurta

Uzkarsē pannu. Sagrieztos cūkgaļas medaljonus apber ar sāli un pipariem no abām pusēm. Kad panna uzkarsusi, lej tajā eļļu. Liec gaļu pannā. Apcep 2-3 minūtes katru medaljona pusīti. Kad gaļa apcepta, ņem nost no pannas, liec uz šķīvja un pārklāj ar foliju, lai gaļa saglabātu siltumu.

Pannā atkal ielej eļļu, karsē pannu. Izlīdzini eļļu pa visu pannu un liec tajā sēnes, puravus un ķiplokus. Sautē apmēram minūti, tad pievieno timiānu, ber sāli un piparus pēc garšas. Turpini sautēt vēl 2-3 minūtes.

Ber pannā miltus un maisi tik ilgi, līdz milti ir izšķīduši. Maisot lēnām lej iekšā pienu.

Kad mērce sabiezējusi, liec klāt krēmsieru un maisi, līdz tas ir izkusis un viss ir samaisījies. Noņem pannu no plīts un iejauc grieķu jogurtu, maisi līdz viss ir viendabīgs.

Pievieno garšvielas, sāli, piparus pēc izvēles. Liec atpakaļ pannā izceptos gaļas medaljonus un pasniedz nekavējoties!

Labu apetīti!

Avots: reciperunner.com

Saistītās tēmas: cūkgaļakulinārijarecepteSēnes

youtube icon
Abonēt youtube