Reddit lietotāji dalījušies ar slepenu vēlēšanos – viņi ar prieku nodarbotos ar “sieviešu lietiņām”, ja tas būtu sociāli normāli un pieņemami. Galu gala vīrieši sastādījuši sarakstu ar gandrīz 10 tūkstošiem punktu.

Par idejas iniciatoru kļuvis lietotājs Watermelancholia, kurš sociālajā tīklā publicējis provokatīvu jautājumuReddit vīrieši, ar ko jūs vēlētos nodarboties, ja tas netiktu uzskatīts par “sievišķīgu” un būtu sociāli pieņemami?” Atbildē lietotāji dalās ar saviem sapņiem un vēlmēm, kā arī apskauž sievietes par iespēju darīt lietas, kas it kā būtu jādara tikai viņām.

 

“Ja man nebūtu penis, es valkātu tikai jogas bikses.”

“Godīgi sakot, domāju, ka sāktu nodarboties ar kviltingu. Es dzīvoju Pensilvānijā, un te visi ir ellīgi ieinteresēti šajā tēmā. Turklāt es uzskatu, ka tas ir ļoti forši, kad vari uztaisīt kaut ko līdzīgu segai un uzdāvināt kādam. Un tas kāds var burtiski ietīties dāvanā. Velns ar visu, es uzadīšu segu.”

 

“Pasūtītu augļu dzērienus bez jebkādiem pārmetumiem.”

 

“Man patīk dārgakmeņi un rotaslietas. Es valkātu vairāk rotaslietu, ja tas būtu sociāli pieņemami. Es domāju ar rubīniem dekorētas zelta rokassprādzes un līdzīgas lietas. Būtu superīgi uztaisīt pīrsingu ar dārgakmeni.”

 

Daudzi atzīmē, ka vēlētos nodarboties ar kādu “sievišķīgu” profesiju, piemēram, strādāt par skolotāju vai audzinātāju bērnudārzā. Protams, ka daudzi piemin skaistumkopšanas paradumus, tādus kā maska, manikīrs, pedikīrs un meikaps, it īpaši iespēju maskēt melnos apļus zem acīm. Turklāt daudziem ļoti patīk, kā sievietes smaržo, izejot no dušas: pēc augļiem un puķēm – no tādām priekšrocībām viņi arī neatteiktos, ja vien cilvēki spētu uztvert to normāli.

Dīvaini vai loģiski, taču sociologi atzīmē, ka mūsdienu gados jaunie cilvēki aizvien mazāk atšķiras no sievietēm. Tajā ir gan savi plusi, gan arī mīnusi.

Taču no otras puses, tas nemaz nav tik labi, ka sastāvējies vīrietis velta laiku savam izskatam dažreiz vairāk nekā viņa dāma, fenomenāli ģērbjas un pat iekrīt kaprīzās depresijās.

JWT Intelligence aptaujas procesā kļuvis zināms, ka mūsdienu vīrieša portrets ar katru dienu attālinās no anekdošu tēla “milzīgs, matains, ož pēc alus un kasa vēderu”. 76% džentlmeņu saka, ka viņiem ir nepieciešams labi ģērbties un sevi kopt, bet 78% atzīstas, ka par savu izskatu, svaru un ķermeni uztraucas tikpat ļoti, cik sievietes. Un kopumā lielākā aptaujāto masa atzīst, ka ir gatavi ielaist savā ikdienas rituālā lietas, kas paaudzēm ir skaitījušās tikai “sievietēm domātas”: sejas un ķermeņa kosmētika, vaska depilācija, sejas maskas un, protams, manikīrs.

 

Saistītās tēmas: RedditSievišķīgivīrieši

youtube icon
Abonēt youtube