Šodien Daugavpilī, Viestura ielā 2 atklāts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Daugavpils biznesa inkubators, kurā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai, aģentūru BNS informēja LIAA.

LIAA direktors Andris Ozols biznesa inkubatora atklāšanā sacīja, ka Latvijas nākotnes pamatā ir inovatīva, eksportspējīga uzņēmējdarbība, kas nodrošina darbavietas visā valstī, iedzīvotāju stabilu labklājību un drošību par nākotni. Tāpēc būtiski palīdzēt sākt ne tikai jaunu uzņēmējdarbību, bet arī attīstīt esošo. “LIAA biznesa inkubatoros tiks nodrošinātas visplašākās iespējas gan attīstīt savu ideju, gan iegūt vērtīgas praktiskas konsultācijas,” uzsvēra LIAA direktors.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) sacīja, ka Daugavpilī ir piemēri, kad radoši, aktīvi studenti spējuši izveidot efektīvi strādājošas kompānijas. Piemēram, “Grantu programma “Impulss” dod iespēju jaunajiem uzņēmējiem saņemt līdz septiņiem tūkstošiem eiro savas idejas realizācijai. “Biznesa inkubators ir atbalsts organizatorisku jautājumu risināšanā, konsultācijas, pieredzes apmaiņa,” uzsvēra Lāčplēsis.

Daugavpils biznesa inkubatora atklāšanas pasākumā klātesošajiem bija iespēja uzzināt par biznesa inkubatora darbības pamatprincipiem, apskatīt tā telpas, iepazīties ar biznesa inkubatora sadarbības partneriem. Tāpat bija iespēja iegūt informāciju par LIAA biznesa inkubatora attīstības plāniem Daugavpilī un tā darbības teritorijā – Daugavpils, Līvānu, Ilūkstes, Vārkavas, Riebiņu, Preiļu, Aglonas, Dagdas un Krāslavas novados.

Jau ziņots, ka LIAA 2016.gada 1.septembrī izveidoja 15 biznesa inkubatorus – LIAA reģionālās filiāles visā Latvijā: nacionālas nozīmes centros – Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī, kā arī reģionālas nozīmes centros – Kuldīgā, Talsos, Bauskā, Siguldā, Ogrē un Madonā.

Inkubatorā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Visiem pakalpojumiem tiks piemērots 50% līdzfinansējums, proti, uzņēmumam no pakalpojuma kopējās vērtības vajadzēs segt tikai 50%, un inkubators attiecīgi segs otru pakalpojuma vērtības daļu. Inkubatoros uzņēmēji var testēt arī savas biznesa idejas un saņemt bezmaksas konsultācijas.

Saistītās tēmas: Biznesa inkubatorsDaugavpilsLIAA

youtube icon
Abonēt youtube