Arī turpmākajās dienās gaidāmi mainīgi laika apstākļi un uz autoceļiem ar asfalta segumu var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas autovadītājiem ir īpaši bīstams, aģentūrai BNS pavēstīja AS ”Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Apgrūtināta braukšana gaidāma arī uz reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem ar grants segumu. Iestājoties siltākam laikam, kā arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala, un ceļi var kļūt ļoti slideni. Šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievošana šādos laikapstākļos ir neefektīva tāpēc, ka lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, rievojums izkūst, tādējādi ceļi atkal ātri vien kļūst slideni.

”Arī tuvākajās dienās paredzams, ka atkusnis turpināsies, vien naktīs temperatūra noslīdēs zem nulles. Šādos laikapstākļos apledojums uz asfaltētajiem autoceļiem var veidoties ļoti strauji,” pauda LVC.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu. Jāņem vērā arī tas, ka ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji.

Saistītās tēmas: apledojis ceļsDrošībaLatvijas Valsts ceļi

youtube icon
Abonēt youtube