Pirms neilga laika interneta vidē ārkārtīgi populārs kļuva Artusa Kaimiņa publicētais video, kurā redzams Ventspils mēra Aivara Lemberga ārkārtīgi šikais īpašums Puzē. Protams, Lemberga kungs atbildi parādā nepalika un, kā vienmēr, sev ierastā manierē izteica savu viedokli.

Šodien Artuss Kaimiņš savā oficiālajā Facebook profilā publicēja ierakstu, kurā informēja par to, ka saņēmis uz Saeimu viņam adresētu vēstuli no Lato Lapsas, kurš ļoti interesējies par konkrēto drona video, kurā uzņemti skati ar Lemberga īpašumu. Savā tālākā ierakstā Kaimiņš publicēja daļu no Lato Lapsas vēstules satura un patiesi skarbo atbildi uz to.

Te būs mana atbilde, kura ir nosūtīta viņam arī pa pastu. Lato, kā vienmēr, grib tiesāties. Interesanti, ko viņš pārstāv tagad?! Mini 8 reizes. Un tagad lasi tālāk, raksta Kaimiņš.

Tad nu tālāk piedāvājam Artusa Kaimiņa atbildi uz Lato Lapsas vēstuli.


Lato Lapsam

Esmu saņēmis no Jums iesniegumu, kurā norādāt:

“Mediji ir publicējuši informāciju, ka “Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kurš iepriekš paudis iespēju kandidēt Ventspils pašvaldības vēlēšanās, publicējis Ventspils mēra Aivara Lemberga (ZZS) Puzes īpašuma video no “putna lidojuma””.
Atbilstoši Informācijas atklātības likuma normām vēlos saņemt no jums šādu informāciju:
• kad tieši Jūs uzņēmāt šo video?
• Ar kādu tieši aparatūru Jūs uzņēmāt šo video?
• Vai šī aparatūra ir Jūsu īpašumā vai arī to nomājāt no kādas personas? Ja jā, tad miniet šo personu?
• Ja pats neuzņēmāt šo video, no kādas personas vai personām to ieguvāt un ar kādiem nosacījumiem?
Pieprasītā informācija man nepieciešama, lai veicinātu tiesiskumu valsts pārvaldē un labas pārvaldības principus.
Informācijas prettiesiskas nesniegšanas gadījumā vērsīšos ar pieteikumu administratīvajā tiesā. Precīzas normatīvo aktu normu neievērošanas gadījumā vērsīšos ar pieteikumu administratīvajā tiesā.”


Visupirms, paldies par Jūsu vēstuli. Apbrīnā novērtēju Jūsu nesavtīgi bruņniecisko un līdz neremdināmām asarām aizkustinošo objektīvās un īstās patiesības un gaismas nesēja lomu šajā sarežģītajā laikmetā. Ņemot vērā to, ka Jūs esat pats godīgākais, pats taisnīgākais, arī pats neuzpērkamākais cilvēks mūsu valstī, sniedzu Jums atbildi pēc būtības. To likuma ietvaros noteikti censtos nedarīt un visādi domātu, kā izvairīties, ja Jūs būtu tāds korumpēts melnā PR (sabiedrisko attiecību) nelietis, kuru par pārsimts eiro caur brāli vai citiem radiem var nolīgt dažādu cūcību pastrādāšanai vai to noslēpšanai (noklusēšanai).

Tātad, kā Jūs zināt, sabiedrībā zināmām personām informāciju nereti mēdz iemest pastkastītēs nejauši garāmgājēji. Jums taču arī tā ir gadījies, cik zināms. Es šajā ziņā laikam neesmu izņēmums. Mana pastakastīte kā tāds cietais disks tiek piepildīta gigabaitiem. Pats brīnos, kā visam tur izbrīvējas vieta.

Taču par Jūsu pieprasīto, jāatzīst, gandrīz neticams ir šis stāsts. Proti, pirms kāda laika, ko precīzi neatceros, biju devies uz Rīgas centrāltirgu, kad pēkšņi man kā tāds apmāts gluži vai virsū uzskrēja staltas miesasbūves, pagarš, nepazīstams vīrietis ar šaudīgām ačtelēm, kurš tikko kā bija izkāpis no neglīti brūnas krāsas “Mitsubishi Pajero” automašīnas, tautā sauktu par džipu. Es biju pilnīgā šokā no šādas sastapšanās un tādēļ pirmajā mirklī padomāju, ka tas varētu būt Jūs, jo vienīgais, ko dzirdēju par nosacījumiem, stresa pārņemtajam vīrietim jau promejot, bija kaķu sterilizācijas veicināšana valsts līmenī. Tas skanēja kā tāds pieprasījums, pat draudi. Es, protams, nesapratu, par ko ir runa, līdz vēlāk atvēru man kabatā nejauši ieslidināto informācijas nesēju ar uzrakstu – Kaķi un zaķi forever! Jāatzīst, ka minēto informācijas nesēju mans suns tādā kā aizvainojumā sagrauza līdz nepazīšanai.

Tāpat vēlos pateikties, ka Jūs mani esat nosaucis par iestādi Informācijas atklātības likuma 1. panta 4. punkta izpratnē, kas īsteno pārvaldes funkcijas un uzdevumus, pārpublicējot privātā sociālā portāla kanālā “sunubuda.tv” publicēto informāciju. Man tas, protams, ir jaunums, ka ieraksti sociālajā vietnē ir valsts pārvaldes iestādes funkciju veikšana, bet ko tik nenākas uzzināt valsts darbā.

Žēl, protams, ka, iesniedzot iesniegumu, Jūs neesat atsaucies ne uz vienu konkrētu tiesību normu un Jūsu norādītais informācijas izmantošanas mērķis, kamdēļ Jūs tā ieinteresējis privātā sociālā portāla “sunubuda.tv” publicētais video, manuprāt, ir pārāk izplūdis un neatbilst Jūsu spējām veicināt tiesiskumu valsts pārvaldē un labas pārvaldības principus. Bet, ņemot vērā Jūsu personības gaismu, tiklīdz man būs kas jauns šī video sakarā, tā noteikti uzreiz Jūs informēšu, lai nekas nepaliktu nepamanīts.

Šo atbildi Jūs pavisam noteikti nevarat apstrīdēt viena mēneša laikā no šīs atbildes saņemšanas brīža, pieteikumu iesniedzot Administratīvās tiesas Rīgas tiesu namā, Baldones ielā 1A, Rīgā, LV-1007. Bet mēģiniet.

Artuss Kaimiņš


Informācijas avots: Artusa Kaimiņa oficiālais Facebook

Saistītās tēmas: Aivars LembergsArtuss KaimiņšLato LapsaVēstule

youtube icon
Abonēt youtube