ANO un aptuveni 240 organizācijas otrdien nākušas klajā ar aicinājumu saziedot astoņus miljardus dolāru (7,5 miljardus eiro) palīdzībai Sīrijas bēgļiem un Sīrijas kaimiņvalstīm, kas bēgļus uzņēmušas.

Summā ietverti 3,4 miljardi dolāru (3,2 miljardi eiro), kas šogad būs nepieciešami humānajai palīdzībai 13,5 miljoniem cilvēku Sīrijā, konferencē Helsinkos paziņoja ANO pārstāvis.

4,6 miljardi dolāru (4,3 miljardi dolāru) paredzēti reģionālajam palīdzības plānam 2017. un 2018.gadam, lai sniegtu atbalstu vairāk nekā 4,7 miljoniem bēgļu no Sīrijas un 4,4 miljoniem cilvēku Turcijas, Libānas, Jordānijas, Irākas un Ēģiptes vietējās kopienās, kuras bēgļus uzņēmušas.

Humānajai palīdzībai veltītā konference Helsinkos notiek vienlaikus ar Sīrijas miera sarunām Astanā.

Runājot par tām un ANO centieniem februārī sarīkot miera sarunas Ženēvā, ANO augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi sacīja, ka šaubas par politiskā procesa iznākumu apgrūtina iespēju novērtēt tā ietekmi uz cilvēku kustību.

“Pat ja sīrieši ir pārtraukuši ierasties Eiropā lielā skaitā, es ceru visi saprot, ka Sīrijas krīze nekur nav pazudusi un turpina ietekmēt miljoniem cilvēku,” sacīja Grandi.

Tādēļ svarīgi turpināt iesākto darbu un dot cerību bēgļiem, ka risinājums tiks atrasts, viņš uzsvēra.

 


Foto: howstuffworks

Saistītās tēmas: ANOZiedojumi

youtube icon
Abonēt youtube