Mēs zinām – skriešana nav domāta mums – tā garlaiko, sāp ceļi un vispār, ārā ir auksts. Nekas – ļauj mums tevi iepazīstināt ar alternatīvu, kas spēs sadedzināt tikpat daudz kaloriju, kā intensīva skriešana uz skrejceļa vai pa meža takām – tabata.

Šis visai etniskais nosaukums, kas drīzāk atgādina kādas ārzemju meitenes vārdu, nevis sportiskas aktivitātes, patiesībā ir viens no labākajiem un mūsdienās tik populārajiem veidiem, kā paātrināt sirds ritmu un iekustināt ķermeni tā, lai tas sadedzinātu kalorijas.

Tabata ir ciklisks augstas intensitātes treniņš. Šim treniņu ciklam ir konkrēts intervāls 20 sekundes augstas intensitātes vingrinājumi (piemēram, sprints) un 10 sekundes atpūta. Visu atkārto 8 reizes. Šis vingrojumu bloks kopumā ir 4 minūtes.

Pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri ikdienā skriešanu aizstāj ar tabatu (kuras sastāvā ir pumpēšanās, burpees un jumping jacks vingrojumi), vidēji sadedzināja par 30% vairāk kaloriju.

Ir ļoti vienkārši jebkuru cikla veida vingrojumu pārvērst par tabatu. Katru no cikla vingrojumiem veic 20 sekundes, pēc tam 10 sekundes atelpa un atkal no jauna, tā 4 minūtes. Atceries, ka rezultāti būs tikai tad, ja katras 20 sekundes vingrojumus veiksi ar visu atdevi, atdodot visus savus spēkus. Tā ir atslēga tam, kādēļ kūst liekie kilogrami un kalorijas, liecina pētījumi.

 

Saistītās tēmas: fiziskas aktivitātesskaistumsSportsTabata

youtube icon
Abonēt youtube