Mobilo sakaru operators “Tele2” 2016.gadā sasniedzis labākos darbības rezultātus pēdējo gadu laikā, teikts uzņēmuma paziņojumā.

2016.gadu “Tele2” noslēdzis ar 105,2 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2015. gadā. Uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) no pamatdarbības sasniedza 33,6 miljonus eiro, pieaugot par 6,5%, salīdzinot ar 2015.gadu. EBITDA rentabilitātes rādītājs pērn bija 31,9% apmērā, 2016.gada pēdējā ceturksnī sasniedzot pat 33,6%, kas ir viens no augstākajiem rentabilitātes rādītājiem nozarē pēdējo gadu laikā un ļaujot droši raudzīties uz “Tele2” attīstību arī turpmāk.

Kā informē uzņēmuma pārstāvji, 2016.gadā “Tele2” investēja 9,4 miljonus eiro un gada beigās 4G tīkla pārklājums sasniedza 99% Latvijas iedzīvotāju.

“Pēdējo divu gadu laikā esam investējuši vairāk nekā 20 miljonus eiro, lielāko daļu ieguldot tīkla infrastruktūras attīstībā, un šobrīd “Tele2″ ar vienu no visātrāk un efektīvāk izbūvētajiem 4G tīkliem ir iezīmējis Latviju starp labākajiem 4G pārklājumiem pasaules līmenī,” stāsta “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Viņš uzsver, ka uzņēmums turpinās investēt 4G+ un 4G++ tīklu pārklājumā visā Latvijas teritorijā un paredz, ka “Tele2” būs līderis jaunākajos SPRK interneta ātruma mērījumos. “Šogad plānojam veikt 5G testus, lai virzītu tehnoloģisko attīstību un mūsu valsts būtu starp tehnoloģiski vadošajām,” piebilst Vancovičs.

“Tele2” 4G+ tīkls patlaban esot pieejams 26% iedzīvotāju 44 apdzīvotās vietās visā Latvijā, savukārt Rīgā, Jūrmalā, Rēzeknē, Daugavpilī un Ventspilī darbojas arī “Tele2” 4G++ tīkls.

Latvijas “Tele2” iekļauts Zviedrijas “Tele2” koncernā, kas darbojas deviņās valstīs. Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, mobilo sakaru jomā “Tele2” tirgus daļa Latvijā ir 45%.

Foto: LETA

Saistītās tēmas: Mobilie sakariPeļņaTELE2

youtube icon
Abonēt youtube