Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien Kēnigszē trasē, Vācijā, kur šogad norisināsies arī pasaules čempionāts, pēc kļūdaina otrā brauciena palika piektajā vietā Pasaules kausa sestajā posmā, neizmantojot iespēju pirmo reizi karjerā šāda līmeņa sacensībās tikt uz goda pjedestāla.

Priedulēna pēc pirmā brauciena atradās augstajā trešajā vietā, taču otrajā braucienā viņa nelielu kļūdu pieļāva jau trases augšā, kad kamanas nedaudz izslīdēja, kā arī kļūdījās trases beigu daļā, braucienā uzrādot desmito rezultātu, bet divu braucienu summā paliekot piektajā vietā.

Sacensībās visu goda pjedestālu aizņēma mājinieces Vācijas skeletonistes. Par uzvarētāju kļuva Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Žaklīna Lelinga no Vācijas, kura bija līdere jau pēc pirmā brauciena.

Summā Lelinga finišēja pēc minūtes un 43,21 sekundes, par 0,45 sekundēm apsteidzot Tīnu Hermani, kura pirmajā braucienā bija uzreiz aiz Priedulēnas. Tikmēr trešā palika Anna Fernštate, kura bija vēl sekundes simtdaļu lēnāka.

Tikmēr Priedulēnu apsteidza arī kanādiete Mirela Rāneva, kura no uzvarētājas atpalika par 0,91 sekundi, kamēr Latvijas skeletoniste zaudēja vēl 0,25 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Priedulēna līderei zaudēja 0,34 sekundes.

Latvijas skeletonistei šis ir atkārtots labākais šīs sezonas rezultāts, jo piektā viņa bija šī gada pirmajā etapā Altenbergas trasē, Vācijā. Tāpat viņa šosezon reizi bijusi septītā un divas reizes ieņēmusi devīto vietu, tostarp paliekot septītā Eiropas čempionātā.

Savukārt iepriekšējā nedēļā Priedulēna aizvadīja neveiksmīgas sacensības Sanktmoricas trasē, Šveicē, jo pirmo reizi šajā sezonā Pasaules kausa etapā palika aiz labāko desmitnieka, ierindojoties 14.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1214 punktiem ir Lelinga, kurai 93 punktus zaudē austriete Janīna Floka, kura piektdien palika septītajā vietā, bet vēl par pieciem punktiem tagad atpaliek Hermane.

Savukārt Priedulēna ar 952 punktiem pakāpusies vienu pozīciju augstāk uz astoto vietu.

Pirms pagājušās sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos augstākā bija 12.vieta, bet iepriekšējā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bija labāko sešiniekā. Sportiste janvārī triumfēja pasaules junioru čempionātā, bet sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa etapā palika vien sekundes simtdaļas attālumā līdz pirmajam pjedestālam.

Pagājušajā Pasaules kausa sezonā Priedulēna, piedaloties piecās no astoņām sacensībām, kopvērtējumā izcīnīja 13.vietu.

Pasaules kausa posmā Kēnigszē sestdien sacentīsies skeletonisti un kungu divnieki bobslejā, bet svētdien posms noslēgsies ar bobsleja četrinieku cīņām.

Kēnisgzē trasē pēc trīs nedēļām sāksies arī pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Sākotnēji tas bija paredzēts Soču trasē, Krievijā, taču Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF), ņemot vērā citu valstu iebildumus, protestējot pret Krievijā iepriekšējos gados pielietoto dopinga lietošanas sistēmu, nolēma planētas meistarsacīkstes pārcelt uz Kēnigszē.

Pret sacensībām Sočos kā pirmā iebilda tieši Latvijas skeletona izlase, ar brāļiem Martinu un Tomasu Dukuriem priekšgalā. Turpinājumā publisku atbalstu Latvijai izteica arī citas nācijas, bet IBSF lēma planētas meistarsacīkstes pārcelt.

Pēc Pasaules kausa posmā Kēnigszē, vēl viens etaps notiks Īglsas trasē, Austrijā, kam sekos pasaules čempionāts, bet sezonai punkts tiks pielikts ar Pasaules kausa posmu 2018.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā.

Saistītās tēmas: KēnigszeLelde PriedulēnaskeletonsVācija

youtube icon
Abonēt youtube