Turcija svētdien aicinājusi Vāciju noraidīt vairāku turku karavīru lūgumus pēc patvēruma, viņiem baidoties no ieslodzījuma saistībā ar jūlijā notikušo apvērsuma mēģinājumu Turcijā.

Turcijas aizsardzības ministrs Fikri Išiks paziņoja, ka Vācijai turku karavīru lūgumi būtu jānoraida.

Vācijas mediji sestdien ziņoja, ka 40 Turcijas karavīri, galvenokārt augsta ranga militārpersonas no NATO bāzēm, lūguši patvērumu Vācijā.

“Vācijas tiesām un Vācijas varasiestādēm šīs lietas jāuztver ļoti nopietni, un tās noteikti nedrīkst atbalstīt viņu patvēruma lūgums,” paziņoja Išiks.

Ziņu aģentūras “Anadolu” mājaslapā publicētajā video Išiks piebilda, ka viņš no Vācijas sagaida karavīru lūgumu noraidīšanu. Ministrs arī lika noprast, ka pretējā gadījumā Turcijas attiecības ar Vāciju pasliktināsies.

Vācijas mediji citēja karavīrus sakām, ka viņi baidās no ieslodzījuma un iespējamās spīdzināšanas, ja atgriezīsies Turcijā.

Išiks pavēstīja, ka karavīri ir apsūdzēti par dalību jūlijā notikušajā apvērsuma mēģinājumā.

“Tādai valstij kā Vācija, kurai ir ļoti stipras kulturālās, sociālās un politiskās attiecības ar Turciju, būtu pilnīgi nepieņemami sniegt patvērumu” šiem karavīriem, paziņoja Išiks, kurš plāno šo lietu apspriest ar Vācijas kolēģi NATO konferencē februārī.

Plānots, ka ceturtdien vizītē Turcijā ieradīsies Vācijas kanclere Angela Merkele, kura gatavojas apspriest ar Turcijas amatpersonām bēgļu krīzi, kuras risināšanā Eiropas Savienība (ES) iesaistījusi arī Turciju.

Saistītās tēmas: KaravīripatvērumsTurcijaVācija

youtube icon
Abonēt youtube