ASV prezidents Donalds Tramps un Dienvidkorejas prezidenta vietas izpildītājs Hvans Kjoans svētdien telefonsarunas laikā solījuši “stiprināt” kopīgās aizsardzības spējas pret Ziemeļkoreju, paziņojis Baltais nams.

“Prezidents Tramps atkārtoja mūsu nelokāmās saistības aizsargāt Dienvidkoreju, tostarp, nodrošinot paplašināto atturēšanu, izmantojot pilnu militāro spēju diapazonu,” pavēstīja Baltais nams.

“Abi līderi vienojās spert soļus kopīgu aizsardzības spēju stiprināšanai, lai aizstāvētos pret Ziemeļkorejas radītajiem draudiem,” piebilsts paziņojumā.

ASV aizsardzības ministram Džeimsam Matisam trešdien ir paredzēts ierasties Dienvidkorejā, bet piektdien viņš apmeklēs Japānu.

Ministra vizīte notiek brīdī, kad abi ilgstošie Vašingtonas sabiedrotie ir nobažījušies par Trampa administrācijas politiku reģionā.

Kampaņas laikā Tramps draudēja izvest ASV spēku no Japānas un Dienvidkorejas, ja šīs valstis nesāks aizsardzībai atvēlēt vairāk līdzekļu.

Pērn Seula un Vašingtona vienojās par ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) izvietošanu Dienvidkorejā, pieaugošos draudus no Ziemeļkorejas puses.

Plāns izvietot šo sistēmu Dienvidkorejā aizkaitinājis Ķīnu un Krieviju, kuras to nosaukušas par mēģinājumu pastiprināt ASV militāro klātbūtni reģionā.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: ASVDienvidkorejaZiemeļkoreja

youtube icon
Abonēt youtube