Vēlies izmēģināt, ko īpašu un nebijušu? Šī recepte vietnē “Pinterest” piesprausta teju 2 miljonus reižu, kas liecina vien par to, ka šī recepte ir patiesi garda un laba.
Laša pagatavošanas laiks nav ilgs, visilgāko laiku aizņem laša marinēšana. Pārējais notiek zibens ātrumā.
Sastāvdaļas lasim:
- apmēram kilograms laša
- 1 ēdamkarote olīveļļas (extra virgin)
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote romiešu ķimeņu
- 1 ēdamkarote paprikas pulvera
- 1 ēdamkarote sīpolu pulvera
- 1/2 ēdamkarote čili pulvera
- 1 ēdamkarote melno piparu
Sastāvdaļas avokado salsai:
- 1 avokado
- 1/2 sarkanā sīpola, sakapāts
- sula no 2 laimiem
- 1-2 ēdamkarote smalki smalcināta koriandra
- sāls garšai
Sajauc sāli, čili pulveri, ķimenes, papriku, sīpolu pulveri, melnos piparus. Kopā ar olīveļļu iemasē garšvielas lasī. Liec ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm. Tikmēr uzkarsē krāsni (var arī cept uz grila) vidējā temperatūrā.
Sajauc avokado, sīpolus, koriandru, laima sulu un sāli bļodā, samaisi viendabīgā mazā. Liec atdzesēt pirms pasniegšanas.
Cep (grilē) lasi apmēram 5-10 minūtes. Ņem ārā no krāsns un pasniedz ar avokado salsu.
Labu apetīti!
Avots: The Cookie Rookie