Iznācis valsts pārvaldes pakalpojumu portāla “Latvija.lv” e-ziņu 2016.gada statistikas apkopojums, informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūrā (VRAA).

Elektroniskais izdevums informē par 2016.gada populārākajiem e-pakalpojumiem un portāla lietošanu, kā arī sniedz atskatu nozīmīgākajos 2016.gada notikumos.

Kopumā portāla “Latvija.lv” unikālo lietotāju skaits no 2008.gada līdz 2016.gadam sasniedzis 700 000, e-pakalpojumu uzsākšanas reižu skaits – 125 miljonus un iestāžu skaits, kas portālā “Latvija.lv” sniedz e-pakalpojumus, ir 25.

2016.gadā populārākais e-pakalpojums pēc tā uzsākšanas reižu skaita jau ceturto gadu pēc kārtas ir “Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana”, kas 2016.gadā uzsākts 271 028 reizes. E-ziņas iepazīstina ar šī e-pakalpojuma lietošanas statistiku no tā darbības sākuma.

Jaunajās e-ziņās publicēti 15 populārāko e-pakalpojumu saraksti – pēc to uzsākšanas reižu skaita, pēc maksājumu skaita un pēc maksājumu summas. VRAA norāda, ka šie populārie e-pakalpojumi, attiecībā pret pārējiem e-pakalpojumiem, tiek izmantoti ievērojami vairāk – 84% no visu e-pakalpojumu uzsākšanas skaita.

E-ziņās lasītāji var iepazīties ar autentificēšanās un maksājumu datiem – 2016.gadā, izmantojot “Latvija.lv” vienotās pieteikšanās moduli, autentificēšanās skaits ir 6,66 miljoni, kas ir par gandrīz diviem miljoniem vairāk nekā iepriekšējā gadā. Savukārt, izmantojot “Latvija.lv” maksājumu moduli, 2016.gadā veikti 175 000 maksājumu, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis vairāk nekā četrkārtīgi.

Statistika “Latvija.lv” e-ziņu jaunajā numurā apkopota gadu salīdzinājumā, kā arī sniedz detalizētākus datus par 2016.gadu. Visi portāla “Latvija.lv” e-ziņu numuri elektroniskā formātā pieejami VRAA mājaslapā.

Saistītās tēmas: ApkopojumsLatvija.lvStatistika

youtube icon
Abonēt youtube