Bijušais ASV prezidents Baraks Obama pirmdien paziņoja, ka atbalsta protestus pret pašreizējā Baltā nama saimnieka Donalda Trampa rīkojumu imigrācijas jomā, ar kuru Savienotajās Valstīs aizliegts ieceļot septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem.

Pirmo reizi izsakoties publiski kopš augstā amata pamešanas 20.janvārī, Obama atzinis, ka viņu “iepriecina iesaistīšanās līmenis”, teikts paziņojumā, kurā citēts Obamas preses sekretārs Kevins Luiss.

Luiss arī norādīja, ka Obama “pamatu pamatos nepiekrīt diskriminācijai pret indivīdiem viņu ticības vai reliģijas dēļ”.

Obama arī noraida Trampa apgalvojumus, ka viņa politika būtu līdzīga tai, kuru 2011.gadā īstenoja iepriekšējais prezidents, kad viņš uz sešiem mēnešiem aizliedza izsniegt vīzas bēgļiem no Irākas.

Jau ziņots, ka Tramps piektdien parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai bēgļu pārbaudi, lai atstātu “radikālos islāma teroristus ārpus ASV”. Saskaņā ar šo rīkojumu visa ASV programma bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri bēgļu pārbaudes noteikumi. Sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem – gan ceļotājiem, gan imigrantiem – no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

 


Foto: DonkeyHotey

Saistītās tēmas: ObamaprotestiTramps

youtube icon
Abonēt youtube