Šodien, 1.februārī, līdzšinējie Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļi jaunajai NEPL padomei novēlēja noturēties pret ārēju spiedienu un stiprināt padomes reputāciju, kā arī turpināt vairākas iesāktas reformas un nozīmīgus darbus.

Kā norādīja NEPLP priekšsēdētāja Aija Dulevska, spiediens būs, un to nebūs iespējams nejust. “Nav jābūt trenētam, lai justu dažādu veidu spiedienu. Spiediens noteikti būs jūtams. Tāpēc iesaku jums noturēties pret to,” sacīja Dulevska.

Padomes loceklis Ainārs Dimants atzīmēja, ka noturēšanās pret ārēju spiedienu ir būtiska gan kontekstā ar padomes kā neatkarīga regulatora stiprināšanu, gan arī ar darbu pie Latvijas sabiedrisko mediju stiprināšanas. Spiediens var būt gan politisks, gan komerciāls.

Dulevska informēja, ka viens no svarīgākajiem nosacījumiem sekmīgai elektronisko plašsaziņas līdzekļu uzrauga darbībai ir spēja sadarboties ar lēmumu pieņēmējiem valdībā un parlamentā, kā arī ar sabiedriskajām organizācijām.

Nākamajai padomei, pēc Dulevskas domām, būs lielākas iespējas argumentēt savu nostāju un racionāli pamatot nepieciešamās reformas. “Šādi lēmumi mediju nozarē būs vajadzīgi, jo mediju vidē ir jārūpējas par godīgu konkurenci, adekvātu finansējumu sabiedriskajiem medijiem, satura daudzveidību, latviešu valodas stiprināšanu un nacionālās drošības jautājumiem,” norādīja Dulevska.

Kā vienu no uzdevumiem nozari regulējušo likumu jomā Dulevska minēja NEPLP izstrādātos grozījumus likumā, kas dotu tiesības identificēt mediju īpašniekus un ļautu apturēt Latvijas drošību potenciāli apdraudošus darījumus.

Jau vēstīts, ka Saeima NEPLP locekļa amatos 19.janvārī apstiprināja bijušo valsts SIA “Latvijas Televīzija” programmu daļas satura redaktoru Āboliņu, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektori Līdaku, producēšanas un mārketinga kompānijas “beach.lv” dibinātāju, producentu Grīvu un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēju Beitiku.

Šāds Saeimas lēmums bija nepieciešams, jo 2.februārī pilnvaras beidzas četriem no pieciem NEPLP līdzšinējiem locekļiem.

 


Foto: BNS

Saistītās tēmas: Aija DulevskaNEPLP

youtube icon
Abonēt youtube