No šodienas pieaugs uzņēmuma “RTO elektrotīkli” elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifi, liecina informācija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) mājaslapā.

Tarifi apstiprināti tabulas veidā, balstoties uz lietotāju izvēlētajiem diferencētajiem tarifiem, un attiecas tikai uz tiem lietotājiem, kas atrodas Rīgas Tirdzniecības ostas teritorijā.

Tabulā iekļauts vienas zonas tarifs mājsaimniecībām, vienas zonas tarifs juridiskajām personām, kā arī trīs laika zonu tarifs juridiskajām personām, – juridiskajām personām tarifs mainās arī atkarībā no pieslēguma sprieguma un vietas.

”Salīdzinot ar spēkā esošajiem tarifiem, ir vērojams tarifu pieaugums, kas saistīts ar izmaksu pieaugumu par elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumiem, personāla un sociālo izmaksu pieaugumu. Vienlaikus apstiprinātajā tarifu projektā samazinātas iekļautās kapitāla izmaksas, nodokļu izmaksas, ekspluatācijas remontu izmaksas un izmaksas, kas saistītas ar elektroenerģijas zudumu un tehnoloģiskā procesa nodrošināšanu,” skaidro SPRK.

Regulators secinājis, ka tarifu projekts aprēķināts tādā apmērā, lai elektroenerģijas lietotāju izdarītie maksājumi segtu ”RTO elektrotīklu” izmaksas un nodrošinātu sabiedriskā pakalpojuma rentabilitāti.

“RTO elektrotīkli” dibināti 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 500 eiro, bet vienīgais īpašnieks – “Rīgas Tirdzniecības osta”.

 


Foto: wikimedia

Saistītās tēmas: ElektrbaRTO elektrotīklu

youtube icon
Abonēt youtube