Latvijas Reģionu apvienība (LRA) valdes priekšsēdētāja Mārtiņa Bondara kandidatūra Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja amatam pašvaldības vēlēšanās būtu piemērotākā,  atzina partijas “Latvijas attīstībai” (LA) valdes priekšsēdētājs Juris Pūce.

Bondars ceturtdien paziņoja, ka LRA un LA parakstījušas sadarbības līgumu par kopīgu dalību Rīgas pašvaldības vēlēšanās. Abas puses vēl nav vienojušās par RD priekšsēdētāja kandidātu. Tāpat netiek izslēgta vēl kāda politiskā spēka pievienošanās abu partiju apvienībai.

“Abām partijām jāvienojas [par mēra kandidātu]. Abas partijas lems vienprātīgi. Es personīgi esmu aicinājis Mārtiņu Bondaru startēt Rīgas domes vēlēšanās. Manuprāt, tā būtu tā labākā izvēle, jo šīs vēlēšanas ir tādas, kurās politiskie spēki nopietni attiecas pret iedzīvotājiem, tādēļ ir jāpiedāvā spēcīga komanda, kas varētu piedāvāt rīdziniekiem daudz ideju un iespēju,” aģentūrai BNS norādīja Pūce.

Taujāts, kurai partijai varētu tikt piešķirts pirmais numurs vēlēšanu sarakstā, LA valdes priekšsēdētājs skaidroja, ka par to vēl nav vienošanās. “Mēs neesam norezervējuši pirmo numuru vēlēšanu sarakstā. Parakstot līgumu [ar LRA], mēs vienojāmies, ka par sarakstu vienosimies kopīgi,” sacīja Pūce.

Viņš pauda pārliecību, ka LRA un LA spēku apvienošana partijām ļaus gūt uzvaru Rīgas pašvaldības vēlēšanās. “Es esmu pilnībā pārliecināts, ka mēs ļoti labi nostartēsim. Mēs esam daudz domājuši par to, ko varam piedāvāt rīdziniekiem, un mums ir daudz kopīgu ideju. Mums ir bijusi apzināta izvēle uzrunāt jaunus cilvēkus un zinām, ka politika mums būs spēcīga,” norādīja politiķis.

Pūce uzskata, ka abu politisko spēku apvienošana ļaus tiem gūt pārsvaru pār pašreizējā RD priekšsēdētāja Nila Ušakova un viņa vietnieka Andra Ameriku politisko spēku “Saskaņa” (S) un “Gods kalpot Rīgai” (GKR) apvienību. “Es domāju, ka mums būs labi rezultāti un “Saskaņa” (S) un “Gods kalpot Rīgai” negūs vairākumu, par ko liecina dažādas sociālās aptaujas un vairāki citi novērojumi,” sacīja LA priekšsēdētājs.

Vaicāts, vai LRA un LA ir jau kāda nojauta, kuram politiskajam spēkam partiju apvienība varētu izteikt piedāvājumu tām pievienoties, LA vadītājs norādīja, ka pašlaik par to vēl nav skaidrības. “Mēs esam runājuši ar citiem politiskajiem spēkiem. Mēs pret vēlētājiem un vēlēšanām izturamies nopietni, tādēļ partiju līdzdalību noteiks tas, vai visām būs līdzīgs skatījums. Ja skatījums sakritīs, aicināsim pievienoties,” uzsvēra Pūce.

Savukārt Bondars aģentūrai BNS pastāstīja, ka par abu partiju apvienības sarakstu un Rīgas mēra kandidātiem pašvaldības vēlēšanās publiski tiks runāts šā mēneša otrajā pusē. “Pašreiz tas tiek apspriests,” uzsvēra LRA valdes priekšsēdētājs.

Taujāts, kā viņš vērtē Pūces pausto, ka vēlas, lai LRA līderis startē Rīgas pašvaldības vēlēšanās kā RD priekšsēdētāja kandidāts, Bondars norādīja, ka tas ir visiem zināms fakts, ka viņš tiek mudināts pieņemt šādu lēmumu. Tomēr viņš uzsvēra, ka pašlaik nav svarīgi, kurai no partijām ir pirmais numurs vēlēšanu sarakstā, jo “galvenais ir uzvarēt un mēs to arī izdarīsim”.

Bondars ir pārliecināts, ka LRA un LA startēšana kopīgā sarakstā apvienos labākos politiskos spēkus un ļaus gūt uzvaru pār Ušakovu.

Viņš arī norādīja, ka LRA un LA ir atvērtas citiem politiskajiem spēkiem, kuri arī iestājas par godīgu un atklātu politiku un pārvaldi, paužot, ka šādi politiskie spēki pašlaik nav pie varas Latvijā.

 


Foto: twitter/

Saistītās tēmas: bondarsJuris PūceLALRA

youtube icon
Abonēt youtube