5. februārī, pulksten deviņos vakarā, Parlamenta ēkas priekšā – Rumānijā protestējošie cilvēki vienlaikus ieslēdza savus telefonus un sāka dziedāt nacionālo valsts himnu.

Tādā veidā klātesošie izrādīja savu protestu pret jaunu likuma projektu. Notiekošā ideja skaidrota vienkārši – telefonu ekrānu gaismiņas simbolizē “apgaismot korupciju”, kas draudēs valstij gadījumā, ja jaunais likums tiks pieņemts. Kā arī šī likuma grozījumi var ļaut izvairīties no kriminālvajāšanas valdošās kreisi centriskās Sociāldemokrātu partijas (PSD) līderim Livju Dragnjam, kurš otrdien stājās tiesas priekšā par varas ļaunprātīgu izmantošanu, un vairākiem citiem kreisiem politiķiem. Pēc dažādiem datiem pilsētas Bukarestes ielās izgāja 150 līdz 600 tūkstoši cilvēku.

Piecu dienu laikā visā valstī norisinājās protesta akcijas. Un vakar naktī tika apstiprināta ziņa, ka likuma apstiprināšana tiek atlikta. Taču cilvēki vel joprojām ir uztraukti, jo formulējums, ar kādu valdība vērsās pie  klātesošajiem, liek domāt, ka likums tomēr tiks pieņemts, tikai nedaudz vēlāk. Turklāt protesta dalībnieki iestājās arī par to, lai ministrus, kuri piekrita šāda likuma pieņemšanai, atlaiž.

Skaists patriotisms:

 


Foto: twitter/

Saistītās tēmas: PatriotiprotestiRumānijas

youtube icon
Abonēt youtube