Pie Luvras sašautais uzbrucējs nopratināšanas laikā svētdien atteicies runāt ar policiju, pavēstījis informācijas avots Francijas tieslietu sistēmā.

Izmeklētāji divas reizes centās viņu nopratināt slimnīcā, tomēr aizdomās turamais “joprojām atsakās runāt”, atklāja avots.

Domājams, ka uzbrucējs ir 29 gadus vecs ēģiptietis vārdā Abdalla el Hamahmi, kurš dzīvojis Apvienotajos Arābu Emirātos un legāli no Dubaijas Francijā ieradies 26.janvārī.

Izmeklētāji uzskata, ka Hamahmi īrējis dārgu dzīvokli netālu no Elizejas laukiem.

Jau vēstīts, ka uzbrucēju, kurš bija bruņots ar divām mačetēm, Francijas armijas patruļa pie Luvras sašāva piektdien.

Sašautais cilvēks, saucot “Allahu Akbar” (“Dievs ir varens” – sauklis, kuru arābu valodā bieži lieto islāma ekstrēmisti), uzbrucis vienam no četriem patruļā esošajiem karavīriem, kuram savainota galva. Viņa ievainojums nav dzīvībai bīstams.

Karavīri sākotnēji centušies atvairīt uzbrucēju, bet pēc tam viens no karavīriem atklājis uguni, ievainojot uzbrucēju piecas reizes.

Uzbrukums notika pie ieejas lielveikalā, kas izbūvēts zem muzeja.

Francijā joprojām ir spēkā ārkārtas stāvoklis, kas tika izsludināts pēc 2015.gada novembrī islāma ekstrēmistu sarīkotā slaktiņa Parīzē, un ielās līdztekus pastiprinātajai policijas klātbūtnei patrulē arī armija.

Arī Luvras apkārtnē bieži var sastapt ar automātiskajiem ieročiem bruņotus karavīrus.

Kopš 2015.gada janvāra teroraktos Francijā ir nogalināti vairāk nekā 230 cilvēki.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: Abdalla el HamahmiLuvrauzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube