Ir zināms, lai nodarbotos ar seksu, nav nepieciešams īpašs stimuls, tomēr ir vairāki veselībai noderīgi iemesli, kādēļ ar to vajadzētu nodarboties katru dienu.

Protams, orgasms un būšana kopā ar mīļoto ir satriecošas lietas, taču, kad ik dienas mēs atbrīvojam seksuālo enerģiju, kas uzkrājusies dienas laikā, mēs garīgajai, emocionālajai un fiziskajai labsajūtai dodam tik nepieciešamo lādiņu.

Lūk, 5 iemesli, kādēļ ar seksu būtu jānodarbojas katru dienu: 

1. Tas stiprina imūnsistēmu: kad nodarbojies ar seksu pietiekami regulāri, tavs ķermenis dabiski ražo vairāk imūnglobulīnu A-antivielu, kam ir būtiska loma mūsu imūnsistēmas funkcionalitātē. Tas nozīmē, ka tad tavam ķermenim ir lielāks spēks cīnīties ar slimībām, īpaši gripas laikā. Veido šīs antivielas, nodarbojoties ar seksu.

2. Uzlabojas emocionālā veselība: sekss pēc savas dabas ir ārkārtīgi intīms un fizisks. Tas nozīmē, ka intimitāti un emocionālu saikni veidosi pat tad, ja šo cilvēku nemīli. Tomēr, jāteic, ka tieši sekss mums palīdz iemīlēties, tomēr tā nav primārā lieta, kas nepieciešama, lai izjustu kopību. Lai arī cik šausmīgi tas neskanētu.
Fiziskā tuvība (pat ja to necaurstrāvo mīlestība) smadzenēs rada labsajūtas hormonus, radot patīkamas un priekpilnas sajūtas.

3. Tas nodarbina tavu ķermeni: fiziskas aktivitātes ir skaidra atbilde, kā tikt pie vēlamā auguma. Taču nereti ir grūti sevi piespiest doties uz sporta zāli, bet motivāciju nodarboties ar seksu, rast ir pavisam vienkārši. Tā pat nav jāmeklē. Kad nodarbojies ar seksu, tu parasti trenē sirds un asinsvadu izturību, kā arī muguras, kājas, gurnu un vēderu muskulatūru. Regulāri nodarbojoties ar seksu, iespējams, zaudēsi liekās kalorijas un uzlabosi savu balansu.

4. Prakse dara perfektu: tāpat kā ar lielāko daļu lietām, jo vairāk trenējies, jo labāki rezultāti. Tā ir arī seksā. Vīriešiem tas nozīmē iemācīties izturēt ilgāk, lai sieviete sasniegtu orgasmu, bet sievietēm – tās iemācās sasniegt orgasmu ātrāk un vieglāk. Neatkarīgi no tā, kādi ir tavi mērķi, jo vairāk trenēsies, jo labāki rezultāti!

5. Palīdz saglabāt jaunību: kādā aptaujā, kurā piedalījās 3500 cilvēku, tika noskaidrots, ka sekss ir “visintensīvākais baudas veids”. Tāpat tika noskaidrots, ka sekss stimulē dažādu ķīmisko vielu veidošanos organismā, kas palēnina novecošanu.

 

Saistītās tēmas: attiecībasmīlestībasekss

youtube icon
Abonēt youtube