Lai trūcīgie bērni un jaunieši visā Latvijā varētu lietderīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī apgūt jaunas prasmes un dzīvē noderīgas iemaņas, Ziedot.lv ar veikalu tīkla Rimi un Supernetto atbalstu jau sesto gadu ir uzsākusi īpašu akciju programmai Štābiņš. Līdz šim, pateicoties veikalu apmeklētāju ziedojumiem, ik gadus sniegta palīdzība vidēji 2000 trūcīgu ģimeņu bērniem no visas Latvijas, lai viņi attīstītu savas prasmes un arī talantus.

Latvijā ir daudz ģimeņu, kurās vecāki nevar atļauties saviem bērniem pašu nepieciešamāko – pilnvērtīgu pārtiku un apģērbu. Pēcskolas aktivitātes šiem bērniem pieejamas tikai tad, ja tajās nav dalības maksas, jo vecāki to nevar atļauties. Taču bērni bieži vien nesaprot, kāpēc klasesbiedri pēc skolas dodas uz interesantu pēcskolas nodarbību, bet viņam šis prieks ir liegts. Daudzas biedrības un nodibinājumi visā Latvijā šo problēmu zina un organizē bērniem no trūcīgām ģimenēm iespēju pēc skolas ne tikai zīmēt, nodarboties ar sportu, mūziku vai ko citu, bet arī paēdina ar siltu zupu vai tēju un pašu ceptu plātsmaizi. Šādi dienas un aktivitāšu centri darbojas, pateicoties sabiedrības atbalstam un ziedojumiem.

“Rimi un Supernetto sadarbībā ar Ziedot.lv jau sesto gadu atbalsta brīvā laika programmu Štābiņš. Ir kur iet, ir ko darīt! – tāda ir programmas devīze, kas nozīmē, ka mēs nodrošinām iespēju bērniem vērtīgi pavadīt laiku un iepazīst savas spējas. Štābiņi ir kļuvuši par neatņemamu vietu jau 27 Latvijas pilsētās, kur pulcēties bērniem, saņemt atbalstu un iedvesmu – īpaši svarīgi tas ir lauku reģionos, kur ar programmas palīdzību vietējiem bērniem radām iespējas, kas citkārt nebūtu pieejamas,” skaidro Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

“Pagājušajā gadā ar sabiedrības atbalstu mēs varējām nodrošināt kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu vairāk nekā 1700 bērniem no visas Latvijas, tāpēc mēs ļoti ceram uz iedzīvotāju atbalstu arī šajā gadā. Dodot iespēju bērniem un jauniešiem no trūcīgām ģimenēm apmeklēt pēcskolas nodarbības, mēs vienlaikus palīdzam attīstīt viņu talantus, apgūt jaunas zināšanas un iemaņas,” stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Ziedot.lv un Rimi jau sesto gadu aicina līdzcilvēkus palīdzēt ar ziedojumiem bērniem no trūcīgām ģimenēm apmeklēt pēcskolas brīvā laika programmas visā Latvijā. Akcija norisinās no 1.februāra līdz marta vidum. Ziedot iespējams ziedojumu kastītēs, kuras izvietotas visos Rimi un Supernetto veikalos visā Latvijā. Tāpat iespējams ziedot Mans Rimi kartē uzkrātos līdzekļus kioskos Rimi veikalos vai arī mājas lapā mansrimi.lv.

Saistītās tēmas: labdarībaRimiŠtābiņšZiedot.lv

youtube icon
Abonēt youtube