Koalīcijā ir vienprātīgs atbalsts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu un Muitas policijas apvienošanai, žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Valdības vadītājas pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes sacīja, ka partneriem bez iebildumiem vienojās par šo priekšlikumu. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija virzīs šādu likumprojektu izskatīšanai parlamentā, un paredzēts, ka likuma izmaiņas varētu stāties spēkā no 1.oktobra.

Taujāts, ar ko jauns likumprojekts būs atšķirīgs no tiem, kas Saeimas komisijām nodoti jau pērn septembrī, Kučinskis atbildēja: “Tam ir vienprātīgs koalīcijas partneru atbalsts”. Turklāt šoreiz jautājums par Finanšu un Muitas policijas apvienošanu būs nodalīts no ieceres par Iekšējās drošības dienestu, skaidroja premjers.

Viņš norādīja, par Iekšējās drošības dienesta izveidi vēl diskutēs darba grupa un tuvākajās nedēļās varētu būt ekspertu slēdziens.

Šoreiz šis “nav lēmums no malas”, akcentēja Kučinskis, piebilstot, ka pie reformām strādā arī VID vadītāja Ilze Cīrule.

Kā ziņots, iepriekš šis jautājums bija izraisījis domstarpības koalīcijā. Vēlāk izskatīšanai parlamenta komisijās bija nodoti vairāki likumprojekti – gan “Vienotības”, gan Zaļo un zemnieku savienības sagatavotie, kas nekādu tālāko virzību vēl neguva.

Saistītās tēmas: MuitaPolicijaVID

youtube icon
Abonēt youtube