Indijas izdevniecība PP Publications bija spiesta atsaukt no tirāžas skolas grāmatas, kurās piedāvāts veikt eksperimentu, kas ir saistīts ar kaķa slepkavību, ziņo BBC.

Vienā no par gaisa nepieciešamību skaidrojošiem paragrāfiem, skolniekiem piedāvāts paņemt divas kastes, no kurām vienā ir gaisa atveres, bet otrā – nav. Tālāk tekstā rakstīts: “Katrā kastē ielieciet kaķēnu. Aiztaisiet tās. Pēc kāda laika atveriet kastes. Ko jūs redzat? Kaķēns kastē bez gaisa atverēm ir miris.”

delhi-news-759

Uzmanību šādam uzdevumam pievērsa viens no skolēna vecākiem, paziņojot, ka grāmatai ir slikta ietekme uz bērnu uztveri.

“Mēs atsaucām grāmatas no pārdošanas plauktiem, izlabotais mācību līdzeklis būs pieejama nākamgad,” paziņoja PP Publication pārstāvis.

Šī nav pirmā reize, kad Indijas skolas grāmatas nonāk līdzīgu skandālu centrā. Piemēram, 2014. gadā daudzi mediji rakstīja par grāmatu, kurā bija teikts , ka Otrā pasaules kara laikā Japāna bombardēja Ameriku ar atombumbām.

Pirms pāris nedēļām apsprieda mācību līdzekli, pēc kāda mācās Mahārāštras skolās: tajā teikts, ka Indijas līgavaiņu ģimenes sāka prasīt lielāku pūru, tādēļ ka līgavas ir palikušas pārāk neglītas un ar defektiem.

Bet ja var ticēt 11. klases mācību grāmatai, par kuru kļuva zināms 2012. gadā, cilvēki, kuri uzturā lieto gaļu “vieglāk krāpj, melo, aizmirst par solījumiem, ir negodīgi un runā sliktus vārdus, kā arī zog, kaujas un veic seksuālus noziegumus”.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: IndijaMācību Grāmatauzdevums

youtube icon
Abonēt youtube