Daudzi cilvēki nenovērtē ēterisko eļļu lielo spēku. Tās ir ne tikai terapeitiskas, bet ir arī lielisks skaistumkopšanas līdzeklis. 

Svarīgi atcerēties, ka katrai ēteriskajai eļļai ir sava bāzes eļļa, kuru izmantot masāžās vai cita veida skaistumkopšanā. Jo ēteriskās eļļas ir pārāk spēcīgas, lai tās lietotu vienas pašas. Kokosriekstu, mandeļu, sezama, rīcinaugu un pat rīsu kliju eļļas var izmantot kā bāzes eļļu.

1. Lai atbrīvotos no aknes un pūtītēm: tējas koka eļļa. Divas piles tējas koka eļļas sajauc kopā ar ēdamkaroti kāršamās zemes (multani mitti) un avota ūdeni. Izveido pastai līdzīgu masu un klāj uz pūtīšu un aknes skartajām vietām. Tējas koka eļļa iznīcina baktērijas, kas veicina pūtīšu veidošanos.

2. Lai barotu un cīnītos pret matu izkrišanu: ilang-ilang eļļa. Ja mati ir sabojāti, sausi un kļūst arvien plānāki, tad galvas ādā iemasē rīcineļļu, kurai pievienotas 4-5 lāses ilang-ilang eļļas. Tā palīdzēs matiem augt un kļūt biezākiem. Šī eļļa pasargās matus no sāls, ūdens un hlora.

3. Lai atjaunotu nespodru ādu: mežrozīšu eļļa. Lai ādu atkal padarītu mirdzošu, ņem 2 ēdamkarotes mandeļu eļļas un sajauc to ar 2 pilieniem mežrozīšu eļļas, iemasē to ādā. Āda izskatīsies veselīga, mirdzoša un atmodusies, jo eļļu sastāvā ir C vitamīns un likopēns.

4. Lai mazinātu strijas: jasmīna eļļa. Lai ādai atgrieztu tās elastību un mazinātu tik nepatīkamās strijas, sajauc 50 ml tīras kokosriekstu eļļas ar 5 pilieniem jasmīna eļļas. Regulāri iemasējot problēmzonās šo eļļu sajaukumu,  strijas izgaisīs un ādā atgriezīsies elastīgums.

5. Lai uzlabotu ādas elastību, tvirtumu: vīraka, pačūlijas vai ģerāniju eļļas. Šīs eļļas palīdz uzlabot ādas elastību, palīdz savilkt ādu, mazina grumbiņas un smalkās līnijas. Sajauc 3-4 pilienus kādu no eļļām ar mandeļu vai avokado eļļu un iemasē ādā.

Beta-karotīns un A vitamīns, kas atrodams burkānu sēklu eļļā, lieliski attīra ādu un veicina šūnu augšanu. Tādā veidā palīdzot ādai aizsargāt sevi no apkārtējās vides radītā kaitējuma. Burkānu sēklu eļļa lieliski pilda saules aizsargkrēma funkcijas.

youtube icon
Abonēt youtube