Kā informē portāls liepājniekiem.lv, šorīt, 15. februārī, ap deviņiem no rīta tika saņemta informāciju, ka Liepājas ostā pēkšņi un ļoti strauji nogrimis zvejas kuģis “Vētra”. Tirdzniecības kanāla krastā, netālu no Jūras spēku piestātnes, no ūdens ārā ir tikai pāris pīķi, ar ko iezīmē tīklu atrašanās vietas, bet ūdenī redzama daļa kuģa.

Ap astoņiem no rīta konstatēts, ka zvejas kuģis ir sasvēries uz vieniem sāniem un tajā ieplūst ūdens. Kuģa īpašnieks nekavējoties sazinājies ar Ostas dienestu un lūdzis atsūtīt tehniku, kas no kuģa atsūknētu tajā ieplūdušo ūdeni, bet, kamēr tehnika ieradusies notikuma vietā, kuģis jau bija pilnībā nogrimis.

Izsaukumu saņēma arī VUGD. VUGD Kurzemes reģiona brigādes Liepājas 1.daļas komandieris Romāns Andrijauskas atklāj – ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka kanālā no zvejas kuģa noplūdis ne pārāk liels daudzums tehnisko šķidrumu. Piesārņojums ūdens virsmā izplatījies aptuveni 100 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties piesārņojumu norobežoja vispirms ar norobežojošajām bonām, lai piesārņojums neturpinātu izplatīties, bet tad – ar absorbējošajām bonām. Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka kuģa degvielas tilpnē ir aptuveni 30 līdz 40 litri dīzeļdegvielas.

Reģionālās vides pārvaldes speciālisti, kuri arī bija ieradušies notikuma vietā, atzina, ka videi pagaidām kaitējums nav nodarīts, jo piesārņojums nav liels, turklāt ugunsdzēsēji glābēji ierobežojuši piesārņojuma izplatīšanos, un esošais piesārņojums ar absorbējošajām bonām tiks savākts.

Zvejas kuģis “Vētra” pieder SIA “Express Cargo”. Uzņēmuma pārstāvis pastāstīja, ka vēl iepriekšējā dienā kuģis darbināts, un tas bijis tehniskā kārtībā. Arī kuģa saimniekiem notikušais ir nepatīkams pārsteigums.

Par laimi, neviens cilvēks uz kuģa nav atradies. Un tā saimnieki pieļauj, ka, visticamāk, sūce kuģa korpusā, kas ir no salīdzinoši plāna alumīnija, varētu būt radusies no ledus. Savukārt straumes, kas naktī nesušas ūdeni no jūras puses, ielauzušās kuģa tilpnē un tādēļ kuģis nogrimis.

Zvejas kuģa saimnieki patlaban meklē ūdenslīdēju stropētāju, kurš piekabinātu nogrimušo kuģi krānam, kā arī celtni kuģa izcelšanai no ūdens.


Avots/Foto: liepajniekiem.lv

Saistītās tēmas: kuģis "Vētra"LiepājaLiepājas osta

youtube icon
Abonēt youtube