Fāstfuda administrators Endrū Pazders, kuru ASV prezidents Donalds Tramps bija izvirzījis darba ministra amatam, trešdien atteicās no šīs nominācijas pēc vairāku Senāta republikāņu nevēlēšanās viņu atbalstīt.

Republikāņu senatoru nostāja daļēji izskaidrojama ar to, ka Pazders bija novēloti samaksājis nodokļus par savu bijušo saimniecības vadītāju, kurai nebija atļaujas strādāt ASV.

Pazders paziņojumā ziņu aģentūrai “Associated Press” (AP) sacīja, ka ir “pagodināts ar to, ka prezidents Donalds Tramps viņu izvirzījis Darba ministrijas vadīšanai un Amerikas strādnieku un uzņēmumu nostādīšanai atpakaļ uz ceļa, kas ved uz ilgtspējīgu labklājību”.

Uzņēmuma “CKE Restaurants Inc.” vadītājs Pazders atsauca savu kandidatūru dienu pirms Senāta sēdes, kurā tiktu spriests par viņa apstiprināšanu darba ministra amatā. Daudzi republikāņi ir pauduši satraukumu par Pazdera atzīšanos, ka viņš samaksājis nodokļus par bijušo saimniecības vadītāju tikai pēc tam, kad Tramps 9.decembrī nominēja viņu darba ministra amatam – piecus gadus pēc tam, kad Pazders atlaida šo sievieti.

Kāds senators, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti, sacīja, ka seši republikāņu senatori aicinājuši Balto namu atcelt ceturtdien paredzēto Senāta sēdi Pazdera apstiprināšanai, jo nespējot balsot par viņu. Tas apdraudētu šo nomināciju, jo Senātā ir 52 republikāņi un 48 demokrāti, un demokrātu senatori bija stingri pret Pazdera apstiprināšanu.

Demokrāti kritizējuši Pazderu arī par viņa biznesa darbību un piezīmēm par sievietēm un strādniekiem viņa kompānijā.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: ASV ministrsEndrū Pazders

youtube icon
Abonēt youtube