Valsts vides dienesta (VVD) inspektori februārī konstatējuši nelegālas zvejniecības aktivizēšanos Baltijas jūras piekrastē un kopš mēneša sākuma izcelti jau septiņi zivju tīkli, aģentūru BNS informēja VVD.

Tīklu kopējais garums ir aptuveni 300 metri.

Lai arī piekrastē novērojama ledus un vižņu klātbūtne, zivju tīkli izlikti pie paša krasta, visticamāk, lai nozvejotu taimiņus, kas atgriežas jūrā. Inspektoriem pat nebija vajadzīga laiva, lai izceltu atklātos tīklus. Tīklos esošās zivis palaistas jūrā.

Inspektoriem arvien biežāk arī nākas saskarties ar gadījumiem, kad rūpnieciskās zvejas legālie veicēji neievēro zvejas tīklu izvietošanas un marķēšanas prasības.

VVD atgādina, ka noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos nosaka, ka no 1.decembra līdz 31.martam tīklus un tīklu jedas, āķu jedas, lucīšu murdus un lucīšu murdu jedas aizliegts izvietot tuvāk par 100 metriem no krasta, izņemot salaku specializēto zveju ar reņģu tīkliem. Zvejniekiem aizliegts arī izmantot noenkurojamos un peldošos zvejas rīkus bez marķējuma.

 

Saistītās tēmas: maluzvejniekinelegālā zvjeniecībatīkli

youtube icon
Abonēt youtube